Timișoara Saracens și-a aflat oficial pedeapsa ASPRĂ după anularea partidei cu Stade...

Timișoara Saracens și-a aflat oficial pedeapsa ASPRĂ după anularea partidei cu Stade Francais. Ce nereguli a evidențiat Comisia de Disciplină a forului continental de rugby

0
DISTRIBUIȚI

EPCR – forul continental organizator al competiției Challenge Cup – a anunțat azi oficial decizia în cazul partidei nedisputate de Timișoara Saracens pe teren propriu cu Stade Francais. Așa cum era de așteptat, clubul bănățean a fost pedepsit cu pierderea jocului la masa verde, primind suplimentar o amendă de 30.000 de euro pentru neasigurarea condițiilor de joc.

Clubului bănățean i s-a făcut o plângere pentru abaterea de la regulamentul competiției. Conform deciziei publicate astăzi pe site-ul oficial al European Professional Club Rugby Timișoara Saracens nu a realizat toți pașii necesari pregătirii și protejării suprafeței de joc a Stadionului ”Dan Păltinișanu” și astfel a încălcat regulamentul competiției.

Comisia independentă formată din Antony Davies (England), președinte, Julien Berenger (France) și Pamela Woodman (Scotland), au stabilit că ”pregătirea suprafeței de joc a fost deficitară în situația în care terenul nu a beneficiat de prelate pentru acoperirea terenului, sistemul de încălzire nu a fost funcțional în timp util și nu au existat arene alternative potrivite pentru disputarea partidei. (Textul în engleză: ”Timisoara Saracens’ preparation of the playing surface was deficient in that pitch covers were not provided, the undersoil heating system was not ready in good time and that no suitable alternative venue for the match was available”).

Aceeași comisie a considerat că nu există circumstanțe excepționale în acest caz și a acordat o amendă de 30.000 de euro clubului.


Stade Francais câștigă meciul cu 28-0 și primește cinci puncte în clasament ca urmare a actualei decizii.

Campioana României își acceptă ”corecția”

Atât EPCR, cât și Timișoara Saracens pot face apel la decizie, dar oficialii clubului bănățean se așteptau deja la acest deznodământ și au anunțat azi mai devreme că nu vor urma alte căi legale. ”Cel mai probabil vom pierde acest meci și va fi probabil și o amendă. Anticipez și spun că aceasta va fi plătită de către clubul nostru din bani privați. Nu vom contesta acest lucru pentru că nu vrem să atragem alte comentarii negative pentru club, oraș sau România. Eu îmi doresc ca la nivelul acestui oraș să se întâmple mai multă administrație și mai multă politică. Am văzut toată evoluția sau involuția acestui oraș pe anumite zone sportive sau de infrastructură. Sper ca peste cinci ani dacă vom fi capabili să disputăm un sfert sau o semifinală ca acest oraș să ne ofere condiții decente. Și în aprilie, când probabil vom juca cu o echipă din Rusia, probabil Krasnoyarsk, în ianuarie la anul că probabil decembrie și ianuarie va veni din nou, să nu repetăm aceste evenimente neplăcute”. a spus Dușan Filipaș, vicepreședintele clubului.

Timișoara Saracens urmează să joace vineri, la Edinburgh, ultima partidă din acest sezon al ECPR – Challenge Cup.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.