Partida Timișoara Saracens – Stade Francais, deocamdată AMÂNATĂ din cauza stării terenului....

Partida Timișoara Saracens – Stade Francais, deocamdată AMÂNATĂ din cauza stării terenului. De ce îi acuză bănățenii pe francezi FOTO UPDATE 5 Meciul nu se dispută, vezi comunicatul clubului

0
DISTRIBUIȚI

În ciuda eforturilor depuse de oficialii campioanei României în ultimele zile, partida din Challenge Cup cu Stade Francais nu a început la ora stabilită. Oficialii lui Timișoara Saracens susțin că arbitrul întâlnirii a ținut cont când a luat decizia, deocamdată de amânare a jocului, de opinia căpitanului grupării din Paris. Astăzi la ora 16.30 are loc o ședință în care se va stabili dacă meciul se va disputa mâine, existând și opțiunea mutării întâlnirii europene la Cluj. Nu e exclus însă ca meciul să nu se mai dispute și bănățenii să piardă partida la ”masa verde”.

Doar vreo o sută de spectatori au așteptat degeaba în frig începutul meciului dintre Saracens RCM și Stade Francais. Reamintim că ieri gruparea timișoreană a reușit prin eforturi proprii să pună în funcțiune instalația de încălzire a terenului stadionului ”Dan Păltinișanu”. La ora partidei terenul nu era înghețat datorită și temperaturii peste zero grade. În schimb existau zone cu apă pe ”gazon”. Inițial s-a așteptat 15 minute iar după deliberări departe de ochii presei s-a anunțat decizia amânării.

”Mulțumesc spectatorilor, din păcate nu am putut să le oferim meciul pe care și-l doreau… Înainte de începerea grupelor Challenge Cup, am trimis și informat EPCR și toate celelalte cluburi că vremea din România în ianuarie e de iarnă, că ne putem aștepta la temperaturi de -20 de grade. Stade Francais a fost singura echipă care nu a dorit să-și modifice calendarul competițional astfel să jucăm primele trei meciuri în România și apoi restul în deplasare. Pornind de la acest refuz, EPCR nu a putut modifica. Am anunțat săptămâna aceasta că în weekend au fost temperaturi de -20 de grade și că facem eforturi să punem terenul în condiții bune dar toată țara e afectată de temperaturi, vânt și viscol. În ultimele două zile am depus toate eforturile posibile la nivel de infrastructură și în ceea ce privește utilajele ce le putem găsi în România pentru situații de acest gen…”, a declarat Dușan Filipaș, vicepreședintele Timișoara Saracens.

Căpitanul lui Stade Francais ar fi înfluențat arbitrul

Oficialul campioanei spune că Pascal Pape, căpitanul parizienilor, nu ar fi fost de acord cu desfășurarea meciului în condițiile date, deși dimineața a existat un acord. Iar arbitrul Mike Adamson a ținut cont de părerea acestuia. Stade Francais a ieșit conform lui Filipaș doar cu cinci jucători la încălzire. ”Am reușit din punctul nostru de vedere să aducem terenul la un standard decent. Temperatura la sol e undeva la 2 grade Celsius. Am avut o ședință tehnică la 10.30 cu arbitrii și reprezentanții Stade Francais. S-a stabilit că dacă terenul nu va arăta mai rău la ora 13.00 meciul va începe. Terenul nu arăta mai rău. Și-au dat acordul. Căpitanul echipei franceze la încălzire a refuzat sau nu a dorit disputarea meciului. În acel moment arbitrii au ținut cont de părerea, opțiunea căpitanului de la Stade Francais, și au decis că terenul nu se prezintă în condiții de desfășurare a competiției. …A fost clară opțiunea noastră, că vrem să jucăm acest meci. Se pare că ce a dorit azi Popârlan nu a fost suficient”, a mai adăugat conducătorul.

”La ora 16.30 vom avea o ședință cu reprezentanții EPCR și oficiali organizatori ai competiției. Până la acel moment le oferim celor de la Stade Francais un loc cald, până la 16.30 îi găzduim… Când se va termina ședința se va decide dacă meciul se va desfășura mâine sau nu. În cazul în care nu se va disputa va fi o comisie a celor de la EPCR și acea comisie va stabili ținând cont de toți pașii care sunt consecințele nedisputării meciului. Acum e prematur de stabilit”, a adăugat Filipaș.

Cluj Arena, opțiune de urgență

Nu e exlus ca partida să se mute la Cluj-Napoca, bănățenii se tem însă că nici în Ardeal condițiile nu sunt mai bune și că francezii se vor arăta din nou nemulțumiți. ”Era o variantă de Cluj, sperăm ca până la 16.30 să avem un răspuns dacă sunt mai bune condițiile meteo. Mi-e frică de faptul că și la Cluj mâine cei de la Stade Francais există riscul să spună că nu vor să intre pe teren. Ar fi aceeași oră de disputare”, a subliniat Filipaș.

Legat de instalația de încălzire, nu se știe exact cât de eficientă e aceasta. ”A funcționat și funcționează în continuare. Vom vedea care sunt complicațiile și ce vom face, o menținem în funcțiune. Dacă decidem că ne asumăm riscul… nu depinde doar de noi. Pentru că mâine căpitanul de la Stade Francais va spune că nici mâine terenul nu se prezintă în condiții de joc”, a continuat Filipaș.

Timișoara Saracens are deja costuri suplimentare de 10.000 de euro în urma eforturilor de a face posibilă desfășurare meciului. ”E foarte descurajant, din momentul acesta cei 10.000 de euro nu se vor opri aici. Sunt și alte costuri care pot surveni. Comisia va decide cine va suporta. Din păcate fiind prima dată când funcționează instalația nu poate nimeni să ne dea un răspuns dacă instalația va mai funcționa peste 24 de ore, dacă o va păstra așa sau va urca la 2-3 grade”, a conchis Dușan Filipaș.

UPDATE 1 Pagina oficială a competiției EPCR Challenge Cup a confirmat decizia inițială a amânării.


Se arată astfel clar că motivul îl reprezintă ”anumite părți ale suprafeței de joc de pe Stadionul Dan Păltinișanu”.

UPDATE 2 La ora 19.00 nu a fost încă anunțată o decizie oficială din partea EPCR în urma ședinței de la ora 16.30. Conform Radio Timișoara meciul va fi anulat pe motiv că echipa gazdă, Timișoara Saracens, nu a putut asigura condiții optime pentru desfășurarea partidei. În acest caz bănățenii ar urma să piardă la masa verde, scor 0-28 (cu punct bonus defensiv pentru oaspeții de la Stade Francais). Interesant e că francezii au scris imediat după decizia inițială că jocul e anulat. De asemenea, antrenorul Gonzalo Quesada a ținut să ”corecteze”, pe Twitter, anunțul organizatorilor competiției (EPCR) în care se spunea că cei din conducerea Stade Francais au avut opinia că terenul e impracticabil pe anumite suprafețe și că decizia a aparținut în întregime arbitrului din Scoția, după consultarea cu jucătorii.

UPDATE 3 E oficial că meciul a fost anulat! Pe site-ul competiției ”P”-ul din dreptul partidei, pentru ”postponed” – amânat, s-a modificat într-un ”C” de la ”cancel” – anulat.

UPDATE 4 Site-ul oficial al competiției anunță că din cauza ”înrăutățirii continue a vremii în zona Timișoarei”, meciul a fost amânat și nu se va disputa acum (?!). Echipa franceză a făcut cale întoarsă spre Paris, conform comunicatului. ”Meciul din Grupa 5 va face obiectul unei analzie care va avea loc la scurt timp înainte de runda a 6-a iar EPCR nu va face mai multe comentarii până la anunțarea deciziei”, se mai arată în mesajul de pe epcrugby.com.

Iată textul în limba engleză:

”Due to a forecast of increasingly poor weather conditions in the Timisoara area, the Challenge Cup, Round 5 match between Timisoara Saracens and Stade Francais Paris at the Dan Paltinisanu Stadium which was postponed earlier today will not now be played.
The Stade Francais Paris squad and management are returning to France.
The Pool 5 fixture will be the subject of a review which will take place shortly in advance of Round 6, and EPCR will be making no further comment until a decision is announced”

UPDATE 5 Timișoara Saracens confirmă riscurile nedisputării partidei. Iată comunicatul:

”Eforturile extraordinare ale staffului nostru, repetam – ale staffului nostru, nu au fost suficiente. Este si acesta un semnal pentru cei care poarta responsabilitatea asigurarii infrastructurii pentru intreg sportul romanesc.
În concret, la ora de incepere a meciului, capitanul echipei oaspete a refuzat intrarea pe teren motivand starea precara a acestuia iar oficialii partidei au validat aceasta solicitare. Oficialii celor doua echipe impreuna cu oficialii partidei (arbitri, observatori) au cautat solutii pret de cateva ore pentru disputarea partidei. Din pacate, conditiile meteo dar si aspectele logistice implicate au dus spre o singura solutie – meciul nu se poate juca. Decizia privind acest meci se va lua la masa verde, cel mai probabil meciul va fi pierdut cu 28-0 de catre Timisoara Saracens SCM UVT. In plus este foarte posibil ca echipa noastra sa fie penalizata si financiar pentru ca nu a reusit sa asigure conditiile de joc.
Pentru o informare completa mentionam ca in luna august clubul nostru a solicitat organizatorilor competitiei ca echipa noastra sa dispute la Timisoara primele 3 din cele 6 meciuri din grupa, evitand astfel disputarea unor meciuri in luna ianuarie”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.