Timişorenii de la Exit Oz şi clujenii de la Baba Dochia susţin...

Timişorenii de la Exit Oz şi clujenii de la Baba Dochia susţin un concert în cadrul evenimentului Fusion INfusion. Vezi când are loc

0
DISTRIBUIȚI
Clujenii de la Baba Dochia vor susţine un concert extraordinar la Timişoara

După succesul de care s-a bucurat InFusion Galaxy Tour – eveniment care a avut loc în penultima zi a anului trecut alături de Blazzaj, Amalia Gaiţă, K-lu şi expoziţia personală semnată Dandu Alexandru – melomanii timişoreni sunt aşteptaţi să savureze o nouă noapte de ritmuri „colorate“ sub aceeaşi „umbrelă“ organizatorică.

De această dată Escape Kru şi Freenetik Party au pregătit o întâlnire sub genericul Fusion INfusion, care va avea loc în data de 20 ianuarie la Escape Venue, de la ora 23.00, alături de Exit Oz, Baba Dochia, Burner Greene şi VJ Burger.

Una din melodiile incluse pe albumul de debut al timişorenilor de la Exit Oz, „Zurobara spre Orient”, a fost folosită în promo-ul oficial al unei expoziţii dedicate celebrului romancier şi orator american William Seward Burroughs, care a avut loc la Londra, sub numele de Animals in the Wall. Aceeaşi piesă a fost inclusă şi în compilaţia lunară Music Alliance Pact, care cuprinde piese ale unor formaţii din Statele Unite Ale Americii, Spania, Coreea de Sud, Puerto Rico, Portugalia, Peru, Mexic, Japonia sau Franţa. Exit Oz este un proiect timișorean născut în 2011 din sesiunile de improvizație făcute de Alexandru Iovan (saxofon tenor, voce) și Ovidiu Zimcea (sintetizator, sample-uri).


Primul album al celor de la Exit Oz conține 8 piese și este axat pe elementul Pământ. ‘Împământenit’ este un album tematic și antitetic în relația cu locul de baștină, despre întoarcere, stagnare și liniște, fără a omite momente de paroxism. Influențele muzicale sunt variate, pornind de la folclorul românesc la muzica ambientală și până la free jazz. Grafica albumului, care poartă un rol important în identitatea acestuia, a fost realizată de Ioana Vreme Moser, iar layout-ul de Alex Iliescu. Dealtfel, albumul a fost bine primit de melomanii din întreaga lume, recenzii favorabile ale discului timişorenilor apărând atât în ţara noastră cât şi în Grecia sau Polonia.

Baba Dochia este un melanj de electronica cu rock live, topindu-se în același vas sintetizatoare, riff-uri grele de chitara, beat-uri organice și sintetice, asezonat pe alocuri cu melancolie și agresivitate. Proiectul a luat naștere în Sighișoara în anul 2006, lansarea primului album Team Sleep determinându-i pe membrii fondatori Leon Lototchi și Marius Pop să urmeze calea producției muzicale; prieteni din copilărie, experiențele trăite împreună i-a dus către crearea unei direcții muzicale comune. Ulterior cei doi membri fondatori s-au relocat in Cluj-Napoca. Dorința de a face din Baba Dochia un spectacol complet audio-vizual a început prin recrutarea lui Cristian „No Bijoux” Cânpean în 2012, care pregătește partea de visuals pentru show-urile live. Evoluția a continuat cu extinderea spre full band, primul pas în această direcție fiind făcut prin intervențiile live ale lui Marius la chitară și prin cooptarea în trupă a lui Andrei Voicu la tobe. Dealtfel, formaţia clujeană va susţine primul ei concert în afara ţării în data de 5 ianuarie 2017 în cadrul unui festival care are loc în India.

Evenimentul va fi completat cu setul susţinut de Burner Green şi visuals-urile puse la cale de VJ Burger, iar biletele pentru acest spectacol costă 25 lei până la miezul nopţii şi 30 lei după.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.