Timișorenii, încurajați să-și spună părerea despre rastelurile și locurile de parcare destinate...

Timișorenii, încurajați să-și spună părerea despre rastelurile și locurile de parcare destinate bicicliștilor. Ce proiect se derulează

0
DISTRIBUIȚI

Iubitorii mersului pe două roți din Timișoara sunt încurajați de către un ONG să-și spună părerea despre rastelurile și locurile de parcare destinate bicicliștilor din oraș. În acest sens, bicicliștii sunt invitați să completeze un chestionar online.

Inițiativa le aparține reprezentanților Asociației EcoStuff România din Timișoara, care au inițiat proiectul “Urban Intervention 2017” în parteneriat cu o multinațională din oraș. Acest proiect presupune realizarea de rasteluri funcționale pentru biciclete și montarea acestora în oraș, cu scopul de a îmbunătăți infrastructura existentă, precum și conceperea unui ghid de infrastructură urbană destinată parcării bicicletelor.

Potrivit organizatorilor, proiectul a fost inițiat pentru că numărul bicicliștilor din Timișoara este în continuă creștere, însă numărul locurilor de parcare corespunzătoare pentru parcarea bicicletelor este inexistent. Asta pentru că fie rastelurile sunt vechi și ruginite, fie sunt rasteluri noi, dar incorect construite, vulnerabile la furt, motiv pentru care se pot întâlni la tot pasul biciclete legate de copaci, stâlpi, garduri sau țevi de gaz.

„Considerăm că o suplimentare a rastelurilor funcționale și o bună amplasare a acestora ar încuraja și mai mult folosirea bicicletei în oraș. În plus, ele pot fi adevarate sculpturi urbane, care contribuie la creșterea calității spațiului urban. Vrem să suplimentăm locurile de parcare existente cu 60 de locuri pentru început și sperăm să repetăm proiectul”, spune Radu Rusu, președintele EcoStuff Romania.

Reprezentanții asociației anunță că proiectul se va desfășura în trei etape, cu implicarea bicicliștilor din Timișoara și din împrejurimi.


Astfel, pentru început vor fi identificate calitățile necesare unui rastel din punct de vedere al funcționalității și a locațiilor potrivite pentru amplasarea acestora. Urmează construirea rastelurilor în cadrul unui concurs de design urban, care trebuie sa îndeplinească anumite condiții constructive stabilite în etapa anterioară. În final, rastelurile vor fi amplasate pe domeniul public, iar apoi monitorizate pentru a le fi evaluată eficiența.

“Pentru început, invităm participanții pe două roți din trafic să-și dea cu părerea cu privire la infrastructura existentă în Timișoara și să ne spună cum ar îmbunătăți ei calitatea parcărilor pentru biciclete, completând chestionarul online până în data de 29 ianuarie”, transmite EcoStuff România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.