Timișorenii s-au mobilizat pentru oamenii străzii din adăpostul de noapte din oraș...

Timișorenii s-au mobilizat pentru oamenii străzii din adăpostul de noapte din oraș și au donat haine și încălțăminte. De ce este nevoie de un alt spațiu

0
DISTRIBUIȚI

Zeci de timișoreni cu suflet mare au donat haine și încălțăminte în cadrul unei campanii caritabile organizate cu scopul sprijinirii oamenilor străzii care dorm în adăpostul de noapte deschis iarna pe strada Telegrafului. Astfel, în cadrul unei acțiuni care a avut loc, la sfârșitul săptămânii trecute, la Reciproc, 50 de persoane au donat diferite produse extrem de necesare oamenilor străzii, dar și bani.

Prin urmare, au fost strânse zeci de haine de iarnă, bluze groase, fulare, mănuși, pături sau încălțăminte, care au fost predate, astăzi, la centrul social de pe str. Telegrafului din Timișoara.


Totodată, a fost strânsă din donații și suma de 1.000 lei. Cel mai probabil, banii vor fi folosiți pentru amenajarea unui nou spațiu în care va fi mutat adăpostul de noapte de pe strada Învățătorului din oraș.

„Există o cerere din partea centrului social către Primăria Timișoara pentru obținerea unui alt spațiu unde să fie mutat adăpostul de noapte de pe strada Învățătorului. Dacă va exista aprobarea din partea primăriei pentru alocarea unui nou spațiu, atunci va fi nevoie de bani pentru o minimă amenajare și dotare a acestuia. Ar fi extrem de importantă alocarea unui nou spațiu, deoarece în momentul prezent în adăpostul de pe strada Învățătorului sunt adăpostite și persoane foarte grav bolnave, imobilizate, ce ar avea nevoie de îngrijiri paliative și care nu ar avea unde să fie mutate începând cu luna martie, când adăpostul de pe strada Învățătorului va fi închia. Acesta este deschis doar temporar în perioada decembrie-februarie”, transmite Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice și Solidare, organizatorul campaniei caritabile pentru oamenii străzii.

Foto: Adi Pîclișan (arhivă)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.