Obiectivul lui SCM Politehnica în Cupă, IROSIT la limită pe Arieș. Vezi...

Obiectivul lui SCM Politehnica în Cupă, IROSIT la limită pe Arieș. Vezi desfășurarea dramatică a partidei cu Potaissa Turda

0
DISTRIBUIȚI
SCM Poli

Handbaliștii pregătiți de Pero Milosevic au ratat accederea în Final Four-ul Cupei României. SCM Politehnica Timișoara a fost învinsă în sfertul de finală disputat în unică manșă pe terenul Potaissei Turda, scor 25-26 (13-15). Bănățenii au revenit de la șase goluri diferență în repriza secundă și au avut +2 pe tabelă, dar nu au reușit să trimită partida măcar în prelungiri.

SCM Poli nu a început foarte rău jocul de la Turda. Pero Milosevic a mizat la început pe Daskaloski – Marjanovic, Păiuș, Fenici, Vuk Milosevic, Simovic și L. Ștefan. Gazdele au avut însă un plus la viteză și concentrare. Thalmaier a fost în zi de șut pentru Potaissa și a pus pentru prima dată un avantaj mai mare de un gol pentru echipa sa în minutul 14, scor 7-5. Mai mult, George Cântec a făcut 9-6 câteva minute mai târziu. Deși elevii vulcanicului Pero Milosevic au revenit pe tabelă (10-10) după reușita lui Fenici, ba au trecut și în avantaj (min. 23) prin reușita de la 7 metri a lui Marjanovic pentru 11-10, la pauză tot Turda era pe plus. Mai exact +2, scor 15-13.

Abis urmat de ”comeback”

Repriza secundă a început dezastruos pentru SCM Poli și socotelile se puteau încheia rapid dacă nu erau intevențiile lui Adam Savic, în special cele trei salvări de la 7 metri! Mai întâi, alb-violeții au părut total ieșiți din formă, amintind chiar de returul cu Ribnica. Astfel, gazdele au ajuns să conducă cu șase goluri diferență: 21-15, în minutul 43. Erorile mari, pe ambele faze, s-au mai rărit însă după jumătatea reprizei.


Văzută în avantaj Turda avea să fie surprinsă spre final. Vuk Milosevic și Marjanovic au apropiat-o pe inițial ”secetoasa” Poli, apoi Simovic a restabilit temporar egalitatea (21-21, min. 49). A urmat obișnuit tensiune în aceste situații, una din care tot oaspeții au scos primii capul. Simovic ducându-și echipa la 24-22. Nici Potaissa nu a renunțat și Adomnicăi, aproape de unul singur, readuce formația gazdă în avantaj când mai erau trei minute din meci. Imediat Vuk Milosevic a restabilit temporar egalitatea: 25-25.

Atacurile prelungite, la limita regulamentului, ale Potaissei s-au încheiat însă cu o nouă reușită pentru Adomnicăi (25-26), astfel că presiunea a revenit pe SCM Poli când mai erau 40 de secunde din meci. Cu om în plus pe final alb-violeții au avut șansa trimiterii partidei în prelungiri, dar o minge în semicerc spre Lasica, blocată de Țenghea, a făcut ca jocul să se încheie cu un eșec la limită pentru Poli. Adomnicăi a fost omul meciului pentru Turda, grupare care se revanșează pentru eșecurile importante din ultima perioadă în fața timișorenilor, precum duelul pentru locul 3 de anul trecut.

SCM Poli ratează astfel primul obiectiv intern în acest sezon, cel din Cupă, și îi rămâne doar lupta pentru accederea în play-off-ul Ligii Naționale. În campionat bănățenii au o deplasare grea duminică, pe terenul lui Dinamo.

Turda: Amihăesei 3 goluri (1 din 7 metri), Adomnicăi 9 (1), Thalmaier 5, R. Lazăr 1, G. Cântec 4, R. Pavel 2, Iancu 2.

Poli: Daskaloski – Marjanovic 8 (3), Fenici 2, V. Milosevic 3, Simovic 5, L. Ștefan 2, Lasica 3, Lazarov 2.

UPDATE Reacția lui Pero Milosevic

”Le-am dat multe mingi în momente importante ale partidei, dar remarc puterea noastră de revenire în ultimele 15 minute. Toți băieții au jucat excelent apărarea, iar în atac, cu unele excepții, ne-am descurcat. Din păcate, Lasica nu a înscris la ultima fază, așa cum o făcuse, de exemplu, în partida de campionat de la Reșița, când am câștigat un punct cu reușita lui. În primul rând noi suntem responsabili pentru rezultat, dar nu pot să trec peste faăptul că interul lor dreapta (n. n. Cristian Adomnicăi) a marcat un gol din joc pasiv la a șaptea sau a opta pasă, iar unul din pași. Nu e o problemă că am pierdut acest meci, pentru că s-a jucat la Turda; nu e ușor să câștigi acolo unde ei se mobilizează la toate capitolele”, a spus tehnicianul lui Poli, Pero Milosevic, după joc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.