Un nou protest la Timișoara împotriva ordonanței grațierii și a ordonanței modificării...

Un nou protest la Timișoara împotriva ordonanței grațierii și a ordonanței modificării Codului Penal UPDATE 6 Aproximativ 5.000 de timișoreni au ieșit în stradă FOTO și VIDEO

3
DISTRIBUIȚI

Dacă e duminică, e din nou protest împotriva ordonanţei privind graţierea şi amnistia în capitala Banatului. La fel ca joi, când în stradă au ieşit peste 1.000 de oameni, strigarea s-a dat pe Facebook, pentru ora 18.00, în Piaţa Victoriei.

„Avem autorizație. Totuși, invit la calm, la un protest civilizat, care să arate cine suntem cu adevărat. Posibil ca pe unii să îi ia valul ca să zic așa, eu propun să nu le urmăm exemplul, ba chiar să ne îndepărtăm și să izolăm persoanele violente verbal sau fizic.
– O observație: să NU scandați «PSD ciuma roșie». Se pare că sintagma «ciumă roșie» a fost folosită de naziști în al doilea război mondial și unii se folosesc de asta pentru a ne strica imaginea.
– Și mai ceva: am rugămintea fără mesaje de genul «legalizați marihuana» sau altele care nu au legătură cu subiectul protestului; riscăm ca cei împotriva cărora protestăm să se folosească de asta pentru a ne strica imaginea”, i-a rugat pe participanţi cel care a creat evenimentul pe Facebook.

Acesta a adresat şi o rugăminte, ca participanţii să se legitimeze la cererea jandarmilor şi să înţeleagă că oamenii legii vor doar să se asigure că totul decurge fără incindente.

Vom reveni cu amănunte și imagini.

UPDATE În Piața Victoriei din Timișoara sunt peste 500 de protestatari la ora 18.30, iar numărul continuă să crească. „Spunem NU grațierii”, „Păzea, gândim!”, „Vrem amnistie selectivă, nu grațiere colectivă”, „Vă rugăm să ne scuzați, noi protestăm, voi furați”, sunt câteva dintre mesajele manifestanților. A fost citită, ca și la protestul de joi, o petiție pentru consolidarea statului de drept, mulțimea huiduind la auzul numelor Dragnea și Grindeanu.

UPDATE 2 Aproape de ora 19.00, manifestanții au pornit în marș, prin Parcul Civic, spre sediul DNA Timișoara. Numărul timișorenilor ieșiți la protest a trecut de 1.000.

Foto: Constantin Duma

UPDATE 3 Conform estimării jandarmilor, numărul protestatarilor se aproprie de 3.000.

UPDATE 4 Protestatarii se îndreaptă acum spre Prefectură.


Deși forțele de ordine au încercat să țină coloana de manifestanți pe o singură bandă, nu au reușit, iar circulația este întreruptă pe bulevardul I.C. Brătianu și pe bulevardul Revoluției din 1989. În fața prefecturii, participanții la protest au scandat „Hoții, hoții!” și au cerut demisia lui Grindeanu și Dragnea. La protest participă și membri PMP sau PNL, in mulțime fiind văzut inclusiv primarul Timișoarei, Nicolae Robu

Foto: Adrian Pîclișan

UPDATE 5 Nici Victor Ciorbea nu a scăpat, manifestanții cerînd demisia Avocatului Poporului, în marș prin fața sediului DNA Timișoara, unde au scandat și „Codruța, nu te lăsa, noi suntem de partea ta”.

UPDATE 6 În jurul orei 20.30, manifestanții au ajuns înapoi în Piața Victoriei și au început să se rispească, protestul ajungând la final. Ultima estimare a jandarmilor spune că aproximativ 5.000 de persoane au participat la manifestare. Protestatarii au convenit să se întâlnească din nou duminica viitoare, la ora 17.00, dacă nu cumva evoluția evenimentelor va provoca o ieșire mai devreme.

3 COMENTARII

 1. Suntem indignați pentru că actualul guvern PSD vrea să adopte prin ordonanță de urgență legea grațierii și a amnistiei și să modifice codurile penale după bunul plac, fără consultarea societății civile.
  În actuala formă, legea amnistiei și a grațierii pe care guvernul PSD încearcă să o impună este concepută special pentru a albi dosarele unei găști de politicieni care au comis fapte de corupție și care acum dețin puterea în Parlamentul României.
  Modificările privind codurile penale pe care PSD încearcă să le impună constituie o puternică lovitură dată statului de drept și luptei împotriva corupției în România.
  Dacă faptele de corupție vor beneficia de grațiere și de amnistie iar abuzul în serviciu nu va fi pedepsit, prin urmare aceste fapte pot fi comise în continuare în România de către găștile de penali care dețin puterea.
  Pentru românii onești viitorul pe care astfel îl prefigurează guvernarea PSD este unul sumbru: o Românie în care sunt favorizați cei care comit fapte de corupție.

  • A fost votat de 3 milioane , din aproximativ 18, asa că mai plimbă ursul proasto! Vă vor da jos restul de 15 milioane si o sa mâncați căcatul pe care l-ați creeat! huoooo hoaşcă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.