Un timișorean, fost membru al Institutului European Ombudsman, îi cere demisia lui...

Un timișorean, fost membru al Institutului European Ombudsman, îi cere demisia lui Victor Ciorea, Avocatul Poporului: „Activitatea dumneavoastră dezonorează instituția pe care o conduceți”

1
DISTRIBUIȚI

Timișoreanul Virgiliu Pop, fost membru al Institutului European Ombudsman, a redactat, astăzi, o scrisoare deschisă adresată lui Victor Ciorbea, Avocatul Poporului din România. Virgiliu Pop îi cere demisia de onoare lui Ciorbea, după ce a contestat la Curtea Constituțională Legea care interzice condamnaților penali de a face parte din guvern.

Iată textul complet al scrisorii deschise redactate de Virgiliu Pop:

“Domnule Ciorbea, În anul 1995, am publicat prima carte românească despre instituția Avocatului Poporului, intitulată “Avocatul Poporului – Instituție Fundamentală a Statului de Drept”, apărută la Editura Perenia (ISBN 973-96412-8-8).


În anul următor, am fost admis ca membru al Institutului European al Ombudsmanului (European Ombudsman Institute). Deși viața mea profesională m-a purtat către alte specialități juridice, am rămas un prieten al acestei instituții menite de a servi cetățeanul. Activitatea dumneavoastră în funcția de Avocat al Poporului, mai ales contestarea la Curtea Constituțională a Legii 90/2001 care interzice condamnaților penali de a face parte din guvern, dezonorează instituția pe care o conduceți, aducând grave atingeri independenței acesteia. Prin urmare, vă solicit demisia de onoare. Virgiliu Pop, autor – “Avocatul Poporului – Instituție Fundamentală a Statului de Drept”, fost membru al European Ombudsman Institute”.

1 COMENTARIU

  1. Cine esti tu d-le Virgiliu Popa sau ce ai facut tu pt. Romania ca sa-i ceri Demisia avocatului Poporului fiinca intreaba C.C.R-ul daca o lege este Constitutionala sau nu ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.