Vești bune pentru studenții timișoreni: cresc bursele, iar tinerii vor beneficia de...

Vești bune pentru studenții timișoreni: cresc bursele, iar tinerii vor beneficia de transport gratuit indiferent cu ce trenuri călătoresc

1
DISTRIBUIȚI

Vești bune pentru studenții din întreaga țară. În urma demersurilor Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), din care face parte și Organizația Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara (OSUT), guvernul a decis să mărească bursele. Astfel, fondul pentru bursele studenților crește de la 83 la 201 lei/student bugetat/lună, iar tinerii vor beneficia și de transport gratuit pentru călătoriile cu mijloacele de transport feroviar, pentru toate categoriile de trenuri.

„Este un moment istoric pentru studenți.


Apreciem faptul că noul Guvern al României își respectă asumările din campania electorală și sperăm că acest lucru să se întâmple și de acum încolo. De asemenea, considerăm că această creștere a fondului de burse ar trebui să se reflecte în principal în bursele sociale și că acest guvern își va asuma și revizuirea Hotărârii de Guvern care reglementează acordarea burselor. Desigur, ne dorim și ca gratuitatea pentru transportul feroviar să se acorde studenților cât mai facil, într-un mod cât mai puțin birocratic. ANOSR va continua să monitorizeze activitatea Guvernului României și implementarea asumărilor din campania electorală, dar și să vină cu propuneri constructive pentru îmbunătățirea sistemului de învățământ din România. Așteptăm cu interes să vedem care va fi bugetul educației pentru anul 2017”, spune timișoreanul Vlad Cherecheș, președinte ANOSR.

Reprezentanții alianței transmit că această creștere a fondului de burse la 201 lei/student bugetat/lună presupune o majorare a fondului total de burse cu peste 300 de milioane de lei față de anul 2016. Prin urmare, după adoptarea Legii bugetului de stat pentru anul 2017, universitățile de stat din România ar trebui să mărească valoarea burselor acordate sau să acorde un număr mai mare de burse studenților, cel târziu din semestrul al doilea al acestui an universitar. Studenții mai propun ca 30% din fondul total pentru burse să fie alocat către cele acordate pe criterii sociale.

1 COMENTARIU

  1. Sper sa iasa la un protest de amploare sa refuze Bursele majorate si gratuitatea pe Tren fiindca toate acestea sunt date de catre un Partid numir CIUMA ROSIE, sigur comentariu meu este o gluma dar acesti studenti sorositi intrec limita bunului simt !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.