Zeci de copii cu rujeolă, internați la Spitalul de Boli Infecțioase din...

Zeci de copii cu rujeolă, internați la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara. Medic: „E epidemie”

0
DISTRIBUIȚI

vaccin

Saloanele Spitalului de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Timișoara sunt neîncăpătoare în această perioadă. În total, 30 de bolnavi cu rujeolă, majoritatea copii, sunt internați în unitatea medicală. Medicii spun că au un număr mare de pacienți internați cu pojar pentru că este epidemie.

„Cu părinți sau aparținători, sunt toate paturile ocupate, ne-am extins și pe secția de adulți.


Majoritatea sunt copii, pentru că rujeola este boala copilăriei. Este epidemie și atunci toată lumea nevaccinată face boala. Deja sunt foarte multe focare, iar dacă nu ai imunitate, faci boala. Din zece copii, nouă fac, dacă intră în contact cu aceste focare”, ne-a declarat medicul Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara.

Medicul spune că majoritatea copiilor internați nu au fost vaccinați împotriva rujeolei. “Mai sunt și vaccinați, dar aceștia fac rujeolă din cauza imunității mai scăzute, iar boala are forme mai ușoare. Unii dintre bolnavi sunt și cu complicații, cele mai frecvente sunt infecțiile bacteriene”, a mai precizat Virgil Musta.

Vă reamintim că doi copii au murit, în anul 2016, din cauza rujeolei în județul Timiș. La nivel național, la sfârșitul anului trecut, bilanţul epidemiei de rujeolă indica un număr de 1.969 de infectări, în 33 de judeţe, şi nouă decese provocate de acest virus, dintre care trei copii. Niciunul dintre cei trei copii care şi-au pierdut viaţa nu erau vaccinaţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.