Zeci de morţi şi sute de persoane rănite grav pe şoselele din...

Zeci de morţi şi sute de persoane rănite grav pe şoselele din Timiş, în 2016. Vezi care au fost principalele cauze ale accidentelor

0
DISTRIBUIȚI

Cifre îngrijorătoare în ceea ce priveşte accidentele rutiere care au avut loc pe şoselele din judeţul Timiş în anul care tocmai s-a încheiat.

Potrivit poliţiştilor timişeni, aceştia au fost solicitaţi să intervină la 968 de accidente anul trecut. Cifra este uşor mai mică în comparaţie cu 2015 când au avut loc 984 de accidente în Timiş. Din păcate, aceste evenimente rutiere s-au soldat cu decesul a 44 de persoane. Alţi 247 de oameni au fost răniţi grav în urma acestor accidente.


Comparativ cu 2015, cifra este ceva mai mică, atunci înregistrându-se 276 de victime în stare gravă. Creştere se înregistrează însă în ceea ce priveşte răniţii uşor. Aici, statisticile arată că în 2016 au fost 1.014 victime, în timp ce în 2015 au fost 996.

În ceea ce priveşte principalele cauze care au dus la producerea accidentelor rutiere, topul arată în felul următor: din cauza neacordării de prioritate s-au produs 221 de evenimente. Viteza prea mare a cauzat 121 de accidente, în timp ce neacordarea priorităţii la pietoni a dus la producerea a 115 accidente.

Neglijenţa pietonilor care trec strada prin locuiri nepermise a provocat 92 de incidente rutiere, în timp ce bicicliştii indisciplinaţi au cauzat 86 de accidente. Din cauza nerespectării distanţei între vehicule au avut loc 78 de accidente.

Având în vedere că iarna condiţiile meteo îngreunează traficul rutier, poliţiştii recomandă tuturor şoferilor să aibă prudenţă sporită şi să adapteze viteza la condiţiile de trafic, fără să apese prea tare pe pedala de acceleraţie.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.