Zeci de percheziții DIICOT în toată țara, inclusiv în Timiș, într-un dosar...

Zeci de percheziții DIICOT în toată țara, inclusiv în Timiș, într-un dosar cu peste 1.000 de păgubiți. Vezi cum acționau suspecții

0
DISTRIBUIȚI

Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Piteşti împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea, Buzău, Hunedoara, Mehedinţi, Timişoara, Constanţa şi Bucureşti au efectuat un număr de 30 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Buzău, Constanţa, Hunedoara, Mehedinţi, Timiş şi în municipiul Bucureşti, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea a patru grupuri infracţionale organizate specializate în săvârşirea infracţiunilor de operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, falsificare de instrumente de plată electronică, acces fără drept la un sistem informatic, punerea în circulaţie de valori falsificate, efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi spălare de bani.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2014 – 2015, cei aproximativ 50 de membri ai grupurilor infracţionale au montat pe ATM-uri din Cehia, Slovenia şi Slovacia dispozitive de tip skimming pe care le-au  folosit pentru preluarea ilicită a datelor confidenţiale bancare.

Ulterior, datele preluate au fost folosite pentru falsificarea şi punerea în circulaţie a unor instrumente de plată electronică cu care membrii grupurilor au  achiziţionat produse de la diferite societăţi comerciale din SUA, Sri Lanka, Filipine, Cambodgia, Tunisia şi Marea Britanie.

Atât încasarea sumelor de bani provenite din infracţiuni, cât şi valorificarea produselor achiziţionate cu instrumente de plată contrafăcute s-au efectuat în România.


Din activitatea infracţională, suspecţii au obţinut venituri ilicite de aproximativ 200.000 de euro, în dauna a peste 1.000 de persoane fizice din Slovenia, Cehia şi Slovacia.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către  Direcţia de Operaţiuni Speciale. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul jandarmilor.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.