Zeci de percheziții la traficanți de droguri din vestul țării, 80 de...

Zeci de percheziții la traficanți de droguri din vestul țării, 80 de persoane duse la audieri. Vezi cum era organizată rețeaua UPDATE Suspecții au început să ajungă la DIICOT Timișoara FOTO

7
DISTRIBUIȚI

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Timişoara, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara au efectuat în această dimineață un număr 68 de percheziţii domiciliare pe raza județelor Timiş, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, format din 58 de suspecţi, specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc şi trafic internațional de droguri de risc și de mare risc.

„În cauză, există suspiciunea rezonabilă că începând cu luna octombrie 2015, suspecţii s-au constituit într-un grup infracţional organizat, având ca preocupare procurarea şi comercializarea de droguri de risc și de mare risc (canabis, amfetamină, ecstasy, ciuperci halocinogene) şi substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive, în scopul obţinerii de venituri materiale ilicite. Majoritatea suspecților au ajuns să se cunoască şi să dezvolte relaţii specifice mediului infracțional pe linia traficului și consumului de droguri, ca urmare a frecventării unui club situat pe raza municipiului Timişoara”, a transmis DIICOT într-un comunicat

Oamenii legii au constatat că suspecţii acţionau în mod precaut, comercializând droguri numai către persoane de încredere şi după stabilirea în prealabil a locaţiilor unde urmau să se efectueze tranzacţiile. De asemenea, contactele telefonice se purtau numai prin intermediul unor persoane cunoscute, aflate în cercul de apropiaţi ai traficanţilor, acționând în condiţii care să nu permită deconspirarea lor.

Pe baza investigaţiilor efectuate s-a stabilit că în activitatea de procurare şi comercializare a drogurilor, inculpaţii erau stratificați pe mai multe niveluri. Primul era format din furnizori care deţineau cantităţi mari de droguri, procurate constant din diverse surse, cum ar fi culturi proprii, amenajate pe raza a mai multor localități limitrofe de pe raza municipiului Timișoara sau prin cumpărarea directă de droguri din străinătate şi introducerea lor în ţară pe la punctele de trecere a frontierei. O altă metodă era achiziționarea drogurilor de pe diverse site-uri de profil care funcționează în Darknet, „Internetul ascuns”, urmată de primirea coletelor ce conţin droguri prin servicii de curierat

În aceeaşi cauză, în cursul lunii decembrie 2016, suspecții M.I.M.


şi M.M.C. au fost surprinşi în timp ce introduceau în ţară o cantitate mare de droguri de mare risc (1 kg. amfetamină şi peste 1.000 pastile ecstasy), pe care le achiziționaseră anterior din Olanda. În perioada octombrie 2016 – ianuarie 2017, au fost ridicate un număr de şase colete conţinând droguri de mare risc, avându-l ca destinatar pe suspectul B.B.

Nivelul al doilea era format din dealerii intermediari, cu rol preponderent de a intermedia tranzacțiile între suspecţii de pe nivelurile 1 şi 3, scop în care achiziţionau cantităţi mari de droguri de la suspecţii furnizori, pe care le comercializau mai departe, în principal către dealerii de la nivelul inferior, dar şi unui cerc propriu de clienţi.

Nivelul al treilea era format din dealerii stradali care achiziţionau cantităţi de droguri de la suspecţii de la primele două niveluri, pe care le comercializau mai departe cercului lor de consumatori.

La sediul DIICOT Timişoara vor fi aduse în vederea audierii un număr de 80 de persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale, iar la activităţi participă şi polițiști de combatere a criminalităţii organizate din Oradea și Hunedoara, ai inspectoratelor de poliție județene din Timiș, Arad, Caraș –Severin, precum și jandarmi.

Oamenii legii fac precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

UPDATE O parte dintre cele 80 de persoane care vor fi audiate în acest dosar au ajuns la sediul DIICOT Timișoara.

7 COMENTARII

  1. Arad zona Checheci drogurile mai ceva ca in america nimeni nu face nimic toata ziua i vezi zombi ochii ca cepele la el..nimeni nu ia masuri ne gandim la copii nostri
    Sunt vreo 10 care se ocupa cu asa ceva dar nimeni nimic

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.