2.000.000 de lei pentru reparaţii la Gara de Nord, promite ministrul Transporturilor....

2.000.000 de lei pentru reparaţii la Gara de Nord, promite ministrul Transporturilor. Când va fi modernizată complet

0
DISTRIBUIȚI

O ruşine pentru un oraş ca Timişoara – aşa a fost catalogată ani la rând Gara de Nord din Capitala Banatului. O clădire neîngrijită, chioşcuri amplasate fără noimă, oameni ai străzii care făceau mizerie şi acostau călătorii fără a fi deranjaţi de oamenii legii, acestea sunt doar câteva din elementele care dădeau gării din Timişoara un aspect de lumea a treia.


În urma unor sancţiuni aplicate de Poliţia Locală, CFR s-a pus pe treabă şi a zugrăvit clădirea gării, a executat lucrări la scări şi la panoul de informaţii. Însă, până la aducerea acesteia la un aspect civilizat mai este cale lungă. Cale care, spune ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, se va parcurge cu paşi mici.

„Staţia Timişoara Nord este inclusă într-un proiect amplu de modernizare a 47 de staţii de căi ferate. Valoarea proiectului este în jur de 82.000.000 de lei. În 2017 şi 2018 se vor realiza studiile de fezabilitate, urmând ca execuţia lucrărilor pentru modernizare staţiei pe care am amintit-o mai devreme să se desfăşoare în perioada 2018 -2020. Dar asta nu înseamnă staţia CFR Timişoara nu este avută în vedere în CFR Infrastructură. Anul trecut au fost alocate sume în valoare de 1.900.000 de lei pentru lucrări de reparaţii la clădirea pentru călători, holul de informaţii şi sistemul de informare. În acest an, în urma discuţiilor pe care le-am avut cu cei de la CFR SA mi s-a spus că vor majora suma la peste 2.000.000 de lei care vor avea ca destinaţie lucrări de eficientiare energetică şi reparaţii la clădirea corpului E a clădirii precum şi lucrări de reparaţii la copertine, acces tunel pietonal şi grupuri sanitare”, a declarat Cuc, la Timişoara.

În anii precedenţi, gara din Timişoara ar fi trebuit să fie modernizată prin implementarea unui proiect cu fonduri europene, însă acesta nu a mai fost pus în operă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.