50.000 de timişoreni, aşteptaţi în stradă la protestul pentru abrogarea OUG de...

50.000 de timişoreni, aşteptaţi în stradă la protestul pentru abrogarea OUG de modificare a Codului Penal. Vezi programul de astăzi UPDATE 7 Surpriza după anunțul lui Grindeanu

0
DISTRIBUIȚI

Zeci de mii de timişoreni sunt aşteptaţi să iasă şi în această seară în Piaţa Victoriei din Timişoara, pentru a cere abrograrea OUG privind modificarea Codului Penal. Amintim că aceasta este a cincea zi de proteste de la adoptarea OUG, în ultimele trei seri în centrul Timişoarei manifestând peste 60.000 de oameni. Programul pentru astăzi a fost anunţat de Cristi Brâncovan, unul din organizatorii protestelor, pe Faceboook. „Ne vedem și astăzi, sâmbătă, în Calea Șagului la Turist, dar de la ora 18, și apoi mergem spre Piața Operei, pentru a ajunge acolo la ora 19. Aseară am plecat organizat 100 și am ajuns aprox. 500 de persoane. Se mai pleacă din Lipovei de la intersecția cu Borzești, Aradului de la Piața Verde, Girocului și Soarelui de la Pădurice, Dacia din fața fostului cinematograf, Complexul Studențesc – de lângă caminul 11 și din Modern – de lângă OMV”, a scris acesta.


Mai mult, pe aceeaşi reţea de socializare a apărut şi un eveniment numit „Acum ori niciodată. Timişoara implicată”, unde se anunţă că organizatorii doresc astăzi 50.000 de timişoreni în stradă.

UPDATE 1 La ora 19, în Piața Victoriei sunt aproximativ 2.000 de persoane, fiind așteptate să mai sosească grupuri de demonstranți din cartierele Timișoarei. Se scandează ”Nu stați în casă dacă vă pasă”.

UPDATE 2 Numărul protestatarilor a crescut, depășind 10.000 de persoane în Piața Victoriei.

UPDATE 3 Protestatarii au început să scandeze ”Trădătorul” atunci când au fost anunțați că Sorin Grindeanu va face o declarație de presă.

UPDATE 4 Piața a explodat în urale atunci când s-a anunțat ce a decis Grindeanu. Ulterior, demonstranții au început să scandeze ”Demisia”, dar cei de la microfon le-a cerut să nu se scandeze acest lucru. Ulterior, piața a cântat ”Deșteaptă-te, române”.

UPDATE 5 Peste 20.000 de oameni sunt acum în Piața Victoriei din Timișoara.

UPDATE 6 Cristian Brâncovan a susținut că ”astfel de excese de putere nu face numai PSD, ci și primarul Nicolae Robu care a fost ales de cetățeni, dar nu ține cont de problemele lor”. Pentru mâine s-a anunțat plecarea din cartiere la ora 18 și întâlnirea în Piața Victoriei la ora 19.

UPDATE 7 Numărul demonstranților a scăzut vizibil în Piața Victoriei după anunțul făcut de premierul Grindeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.