Răspunsul brazilianului. ACS Poli va lupta în premieră pentru un trofeu după...

Răspunsul brazilianului. ACS Poli va lupta în premieră pentru un trofeu după FORMALITATEA cu ASA Târgu Mureș din Cupa Ligii GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Bârnoi, în acțiune. Foto: Adrian Pîclișan

Timișorenii au avut emoții mai mari în afara terenului înainte de returul semifinalei din Cupa Ligii cu ASA Tg. Mureș, decât jocul propriu-zis. ACS Poli s-a impus ușor și pe teren propriu în fața ardelenilor, scor 3-1, și așteaptă să vadă pe cine va întâlni în ultimul act, Dinamo sau Steaua. Două dintre reușitele bănățenilor au purtat semnătura criticatului Pedro Henrique.

ACS Poli a disputat până la urmă jocul cu ASA după emoțiile legate de chiria stadionului. Așa cum era de așteptat calificarea a fost o formalitate după victoria din tur. Mureșenii au părut și ei împăcați cu gândul că au venit doar în excursie. Deși primele șanse de gol le-au aparținut. În minutul 13 Petriș a fost lansat în careu dar Straton a blocat mingea cu potențial de 0-1.

Rezolvat încă din prima repriză

Titularizat după ”ifosele” din weekend, brazilianul Pedro Henrique avea să marcheze la prima ocazie importantă a gazdelor, în minutul 17. Croatul Fucek a centrat pentru reluarea la colțul scurt a atacantului. Peste doar alte patru minute putea fi 2-0 din piciorul aceluiași Pedro. Până la urmă, în minutul 27 acesta a înscris din nou. De această dată cu un voleu elegant la colțul lung după balonul recuperat de Croitoru.

Cu un 6-2 la general, Ionuț Popa a ales să-l odihnească la pauză pe căpitanul lui ACS Poli, în locul său a intrat tânărul Bârnoi, cel care a oferit o pasă ideală peste cinci minute lui Pedro, dar brazilianul s-a mulțumit cu cele două reușite de până acum. Între timp însă, oarecum surprinzător, ASA a redus din diferență. Sin (min. 47) a marcat cu un voleu frumos din lateral, profitând de o minge respinsă greșit. Popa l-a aruncat apoi în teren și pe tânărul Emanuel Vasi, în premieră. În minutul 65 a venit și golul lui Cânu, cu capul din ”libera” lui Fucek.


Reușită care a definitivat calculele. Singurul minus a fost ieșirea timpurie a lui Poparadu, după ce s-au efectuat toate schimbările. Închizătorul timișorean fiind din nou ”vânat” de lovituri.

Pentru timișoreni urmează un meci care se poate dovedi mai important. Sezonul regulat se încheie sâmbătă cu vizita ”Chirurgului”, aflat acum pe banca Chiajnei. Adversarul din finala Cupei Ligii va fi aflat de ACS Poli mâine, după duelul Steaua – Dinamo (1-4, în tur).

ACS Poli Timișoara: Straton – Scutaru (68 B. Străuț), Bocșan, Cânu, Șeroni – Soljic, Poparadu – Bărbuț, Croitoru (cpt., 46 Bârnoi), Fucek – P. Henrique (62 Vasi). Pe bancă: Smaranda – Popovici, Novak, Drăghici. Antrenor: Ionuț Popa.

ASA Târgu Mureș: Bolboașă – Dulap, Rougkalas, T. Szasz (59 Ciolacu), S. Bucur – Ferfelea (32 P Andre), E. Dică (cpt.), T. Petriș – C. Rus, Lemnaru, An. Sin. Pe bancă: B. Moga – Balgiu, Bâtfoi, Velayos, G. Mendy. Antrenor: Ilie Stan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.