CUTREMUR la Centrul de copii și juniori al lui ACS Poli. Conducerea...

CUTREMUR la Centrul de copii și juniori al lui ACS Poli. Conducerea l-a schimbat pe Aurel Șunda și a anunțat numiri-SURPRIZĂ la echipa a doua

0
DISTRIBUIȚI
Victor Collins, foto (centru)

Schimbări majore la ACS Poli în ceea ce privește Centrul de copii și juniori și echipa secundă din Liga a III-a. Președintele Sorin Drăgoi a anunțat azi că locul lui Aurel Șunda a fost luat de Adrian Stoicov iar fosta poziție a acestuia din urmă, de ”principal” la ACS Poli II, a fost preluată de un tânăr antrenor care a activat până acum doar în străinătate, Victor Collins. Mai mult, acesta va fi secondat și de jucătorul primei echipe, Marius Croitoru. Motivul schimbării șefului Centrului ar fi legat de ”rocadele” de antrenori de la grupele de juniori la cererea părinților. Informații ”smulse” cu greu de la reprezentanții clubului.

Aurel Șunda nu va fi dat afară confor declarațiilor președintelui clubului, Sorin Drăgoi, ci urmează să primească altă funcție. ”S-a decis în Consiliul Director mutarea dânsului în cadrul departamentului sportiv al clubului. Conducerea centrului de copii și juniori va fi asigurată de domnul Stoicov. Pentru că antrena echipa a doua, ne-am orientat către un antrenor nou, e vorba de Victor Collins, timișorean, care a jucat în Canada, Germania, Irlanda, a antrenat în Irlanda în Liga 3, unde a fost și campion. Își așteaptă licența din Irlanda și el preia din mers împreună cu domnul Stoicov echipa a doua. Marius Croitoru va fi și antrenor secund la echipa a doua”, a declarat Sorin Drăgoi. Întrebat care ar fi funcția nouă a lui Aurel Șunda în club, Drăgoi a spus că ”se va analiza”.

”Vina” a fost aruncată și pe părinți, care ar fi făcut presiuni pentru schimbarea unor antrenori. ”E bine să schimbăm atmosfera și modul de lucru, inclusiv la echipa a doua… Au fost nemulțumiri. Nemulțumiri… noi am luat decizii în funcție de nemulțumirile de la club. Am avut o întâlnire cu părinții copiilor miercurea trecută, ne-am întâlnit cu vreo sută de  părinți, am ascultat și părerile lor, ale antrenorilor noștri. Nu dă nimeni pe nimeni afară. De aceea am făcut permutările. Nu schimbăm grupele… Au fost multe, fiecare părinte își vede fiul mare fotbalist… Au fost mai multe discuții legate de antrenori”, a adăugat Drăgoi când a fost întrebat de motivele schimbării subite.

”E o onoare că am fost numit șeful Centrului, sper prin venirea mea să aduc o îmbunătățire a calității antrenamentului și al calității desfășurării Centrului și sper să avem performanțe și să creștem cât mai mulți jucători tineri, să nu fim nevoiți să aducem jucători din străinătate”, a spus Adrian Stoicov, cel care ocupa funcția de ”principal” la ACS Poli II.


Noul șef al pepinierei a oferit o explicație mai plauzibilă legată de decizie: ”Foarte mulți părinți nu au fost de acord cu unii antrenori numiți la Centru, din diferite motive. În ședință, au fost referiri la domnul Șunda, că nu a gestionat cum trebuie schimbarea antrenorilor. S-au schimbat de trei ori în trei luni de zile antrenori… Discut cu fiecare coleg și cu fiecare grupă în parte, cu părinții, le spunem că noi decidem cine va fi antrenor. Domnul Șunda a schimbat antrenori, nu dăm nume, de la o grupă la alta. Hotărârea trebuia să fie fermă. Probabil domnul Șunda a acceptat probabil să schimbe antrenorii cum vor părinții. Nu știu dacă a fost bine”, a conchis fostul fundaș al Politehnicii.

Șunda, surprins de schimbare!

La ora conferinței, precum și la redactarea acestui material, Aurel Șunda nu știa nimic despre decizia conducerii. ”Nu mi-a fost transmis, nu comentez! Nu știu despre ce e vorba până nu vorbesc cu președintele Drăgoi”, a declarat fostul șef al Centrului, pentru PRESSALERT.ro.

Cine e Victor Collins?

O altă mutare-surpriză e aducerea antrenorului Victor Collins. În vârstă de doar 32 de ani acesta a început fotbalul la Toronto, trăind de mic în Canada. De aici a ajuns în Germania la Eintracht Trier, în Regionalliga, a mai activat la câteva grupări din ligile inferioare din această țară și din Olanda, dar și în primul eșalon irlandez, la Galway. S-a lăsat devreme de fotbal din cauza accidentărilor. La începutul carierei a avut o experiență la tineretul lui Hibernian, din Scoția. Acesta e antrenat-o în Irlanda pe Salthill Devon, grupare pe care a promovat-o și la care l-a adus și pe Ciprian Străuț pentru o perioadă. ”Eu sunt plecat de foarte mult timp din țară, vin cu altă mentalitate. Am crescut în Canada. Am semnat primul contract profesionist în Scoția. Am mers prin țări în care fotbalul e la nivel înalt, Olanda, Germania. Am avut antrenori foarte buni. În 2012 o accidentare mi-a pus punct carierei, am decis să merg pe acest drum. M-am ocupat apoi să obțin licențe. Sper să aduc un plus acestui club… Am 32 de ani. Am întrebat, dacă se poate, am spus să mă stabilesc aici… În Irlanda am promovat o echipă din Liga a IV-a în a III-a, am câștigat campionatul cu ei”, a spus Victor Collins, noul antrenor principal al lui ACS Poli II.

”Totul s-a întâmplat foarte spontan. Abia aștept să-i cunosc, să lucrăm împreună… Nu am vorbit de niciun obiectiv, îmi doresc să ajungem pe primele locuri”, a mai spus Collins.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.