ACS Poli rezolvă problema chiriei stadionului printr-o nouă cesiune. Ce sumă importantă...

ACS Poli rezolvă problema chiriei stadionului printr-o nouă cesiune. Ce sumă importantă așteaptă clubul timișorean de la LPF

0
DISTRIBUIȚI
stadion dan paltinisan
Stadionul ”Dan Păltinișanu” din Timișoara

Timișorenii au găsit soluția pentru una dintre problemele urgente ivite în acest sezon. După modelul instaurat pe vremea lui Daniel Stanciu la club, ACS Poli va plăti restanțele la chiria arenei ”Dan Păltinișanu” printr-o cesiune pe drepturile pe care le are de primit de la Liga Profesionistă (LPF). Mai exact din premiul pentru participarea în fazele superioare ale Cupei Ligii.

”Am făcut un demers, realizarea unui contract de cesiune de creanțe, contract care va fi transmis, după ce va fi semnat, cât mai repede, de către aparatul de specialitate și de către mine la nivelul consiliului județean, și, bineînțeles, după aceea de reprezentanții clubului, va fi transmis către Ligă, unde sunt banii care trebuie să meargă spre Poli și acești bani vor intra direct în contul consiliului județean, recuperînd debitul și penalitățile pe care le avem la ora asta la clubul Poli – o valoare de aproximativ 183.000 lei. Este un drept pe care clubul Poli îl are de la Ligă, de a primi acești bani, iar noi ca să-i obținem în regim de urgență încercând să facem toate diligențele de a recupera acest debit am mers pe varianta de a cesiona această datorie de la Ligă spre Poli direct de la Ligă spre consiliul județean.


Suma va fi direcționată în contul consiliului județean, iar această sumă este formată din debit și penalitățile calculate la zi”, a anunțat azi Călin Dobra, președintele CJ Timiș. După cum se poate observa, prin penalități, datoria cumulată a crescut ușor.

ACS Poli ar avea de primit o sumă generoasă în acest sezon pentru participarea în Cupa Ligii, competiție în care are șanse mari să dispute finala. ”În ședința Consiliului Director am aprobat ca datoria către CJ Timiș privind închirierea stadionului să fie executată din banii pe care clubul îi are de primit de la Cupa Ligii. Ni s-a spus că valoarea pentru accederea în semifinale e de 200 și ceva de mii de euro iar jucarea finalei 300 și ceva de mii. Nu sunt exacte pentru că se calculează…”, a declarat Sorin Drăgoi pentru PRESSALERT.ro.

Nu se știe însă exact când vor primi timișorenii banii de la LPF. ACS Poli a achitat CJT-ului chiria aferentă pentru disputarea meciului cu CSM Poli Iași și va plăti de acum înainte înaintea fiecărei partide. Nu e prima dată când clubul ale cărui fonduri dinspre autorități au fost blocate de decizia Curții de Conturi apelează la o asemenea soluție. În perioada managerului Daniel Stanciu la noul club timișorean s-a făcut cesiune pentru plata salariilor lui Ianis Zicu iar aproximativ jumătate din suma pentru participarea în ediția trecută a Cupei Ligii va merge în buzunarele machidonului, circa 24.000 euro. Nici acel premiu nu a fost încă achitat de LPF.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.