Adrian Orza încă vede prezența lui Grindeanu în fruntea Guvernului ca un...

Adrian Orza încă vede prezența lui Grindeanu în fruntea Guvernului ca un posibil CÂȘTIG pentru Timișoara. Care crede că este cauza reală a protestelor

0
DISTRIBUIȚI

Îndelung discutatele teme referitoare la situația actuală a Guvernului condus de Sorin Grindeanu și cele mai ample proteste care au avut loc în România de la Revoluție până astăzi, au constatat subiectele centrale și ale emisiunii PRESSALERT LIVE de aseară, în care a fost invitat Adrian Orza. Consilierul local independent a oferit o perspectivă nouă referitoare la cauzele izbucnirii mișcărilor de stradă, privind lucrurile și mai în profunzime.

„Inginer fiind, întotdeauna îmi place să depistez cauza unui fenomen. Punctual, pe tema celebrei ordonanțe, am căutat să găsesc cauza. Cred că Dragnea e un efect, cauza e faptul că, cu ani în urmă, s-a sumat răspunderea pe niște coduri penale pe care Curtea Constituțională le-a declarat în multe zeci de articole ca fiind neconstituționale. Cred că acela e un moment zero. Căutând un echilibru în toată vraiștea din societate, din punct de vedere juridic, cel mai stabil e Curtea Constituțională. De-a lungul timpului, mai multe puteri politice care s-au succedat la putere nu au pus în aplicare aceste decizii ale CCR. Mi se pare unul dintre cele mai grave atentate la statul de drept”, a opinat consilierul local Adrian Orza.

Independentul Orza a oferit și o imagine a Parlamentului și a posturilor în care ești pus, în funcție de tabăra în care te afli.


„Cetățenii au votat PSD pentru programul de guvernare. Ca și Guvern nu înseamnă că, dacă ai puterea, nu pui în aplicare deciziile Curții Constituționale. E foarte bine că au existat reacții în urma ordonaneți, dar lucrurile trebuie rezolvate în Parlament până la urmă, acolo unde e nevoie de dezbateri. Foarte mulți ani de zile Parlamentul a fost ocolit de guvernare în general. Un experimentat politician local mi-a răspuns când l-am întrebat cum e în Parlament și mi-a spus că, dacă ești parlamentarul puterii, nu ai niciun cuvânt de spus pentru că ești parlamentarul puterii, dacă ești în opoziție nu te bagă nimeni în seamă. Iată o imagine a Parlamentului reală, care arată că a fost ocolit și asta cred că e o mare problemă a unui stat”, s-a destăinuit Adrian Orza.

Invitatul emisiunii PRESSALERT LIVE crede că, totuși, Timișoara are o șansă în plus avându-l pe Grindeanu în funcția de premier. „Cred că prezența lui Sorin Grindeanu în fruntea Guvernului va constitui în cele din urmă un avantaj ca problemele Timișoarei, cum ar fi centura, să fie rezolvate, mai ales că există și perspective, aceasta de participare a orașului în fața cetățenilor Europei ca și capitală europeană a culturii. Prezența sa acolo e o garanție în plus că se va primi o atenție mai mare. Ceea ce i s-a întâmplat îl va întări și ca om, și ca persoană politică. Atacurile care s-au făcut la adresa familiei lui mi se par literalmente deplasate. Cred că trebuie luate măsuri împotriva oamenilor care fac astfel de gesturi deplasate”, a opinat Adrian Orza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.