Alfred Simonis: „Guvernul Grindeanu trebuie lăsat să demonstreze că va investi în...

Alfred Simonis: „Guvernul Grindeanu trebuie lăsat să demonstreze că va investi în Timiș”. De ce îl BUCURĂ atitudinea lui Nicolae Robu VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
Alfred Simonis

Invitat în studioul HDV, la emisiunea PRESSALERT LIVE, deputatul PSD Alfred Simonis a menționat că actualul Guvern are nevoie de timp pentru a-și demonstra utilitatea în folosul cetățenilor. O eventuală comparație între ceea ce a făcut guvernul condus de Boc pentru județul Cluj și ceea ce ar putea să facă guvernul condus de Grindeanu pentru Timiș s-ar putea face de abia după 2-3 ani, crede pesedistul Simonis.

„Am văzut o întreagă dezbatere pe tema investițiilor pe care le face sau nu PSD-ul în județul Timiș. Am văzut și comparații între actualul Guvern și cel care a fost condus de Emil Boc, care a făcut multe investiții în Cluj și a distrus România. În Cluj s-au investit foarte mulți bani prin el. Am spus tuturor celor care m-au întrebat că este incorect să compari un guvern care are doar 3 săptămâni în funcție cu unul care are 4 ani. Opoziția trebuie să critice, dar atunci când are motive. Astăzi, bugetul este la promulgare și nu știm dacă președintele României o va face sau îl va retrimite la Parlament. După ce bugetul va fi promulgat încep să se prioritizeze proiectele de investiții. Vă garantez că toate acestea își vor găsi resurse în bugetul de stat și vor fi realizate în următorii 3-4 ani”, a specificat Alfred Simonis la PRESSALERT LIVE.

Nu au lipsit, de asemenea, săgețiile către liberali, Simonis bucurându-se pentru optimisul manifestat de primarul Timișoarei, Nicolae Robu.


„Niciodată nu l-ați văzut pe N. Robu să aibă atâtea obiective și atâta speranță de la Guvernul României, indiferent de culoarea politică pe care a avut-o. Mă bucură că a înțeles la final că doar PSD-ul poate aduce aceste investiții în Timiș, așa cum a făcut Boc în Cluj”, a declarat Alfred Simonis cu privire la centura de ocolire a Timișoarei, o sală polivalentă sau alte investiții necesare în Timiș.

În ceea ce privește lupta din interiorul PSD, „Freddy” a specificat că este împotriva excluderii membrilor, referindu-se la primarul din Iași, Mihai Chirică. „În primul rând nu fac parte din forul care va vota pentru sancționarea oricărui membru de partid. Fără să fiu unul dintre cei care militează pentru excluderea membrilor, nu sunt de acord cu pozițiile domnului Chirică. Cred că, mai degrabă, i-aș transmite, fără să-mi permit să-i țin morală, să vină ca să discute în cadrul biroului național și, dacă reușește să coaguleze în jurul său membrii să continue, altfel nu îi văd sensul”, a opinat Alfred Simonis.

Deputatul PSD a ezitat să-și imagineze cine ar putea forma următorul trio din fruntea partidului, într-un scenariu în care Liviu Dragnea ar fi condamnat. „Nu discut scenariile. Eu am toată credința că Dragnea va fi achitat în final. În primul dosar în care este condamnat va avea câștig de cauză ori la contestație, ori la CEDO”, a specificat Simonis. Cât despre cele mai mari manifestații din România postdecembristă Alfred Simonis a spus că piața s-a făcut auzită. „Am înțeles mesajul. Conșțientizăm greșeala pe care am făcut-o și, imediat, am corectat eroarea. Categoric, după acest moment, după cele mai importante manifestații din România postdecembristă, țara și modul în care se face politică s-au schimbat. De acum, orice Guvern va fi extrem de atent în tot ceea ce înseamnă modificări legislative prin OUG”, a conchis Alfred Simonis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.