Alina Gorghiu: Dacian Cioloş ar putea candida la şefia PNL. Cum comentează...

Alina Gorghiu: Dacian Cioloş ar putea candida la şefia PNL. Cum comentează Nicolae Robu

0
DISTRIBUIȚI

Senatoarea Alina Gorghiu confirmă: nu este exclus ca Dacian Cioloş să se înscrie în PNL şi să candideze pentru şefia formaţiunii la nivel naţional. Întrebată astăzi în cadrul unei conferinţe de presă dacă există discuţii pe acest subiect, Gorghiu a comentat că Cioloş este în concediu, dar că invitaţiile pe care i le-a adresat pe vremea când era lider al PNL privind intrarea în partid sunt încă valabile.

„Cât despre candidatura la șefia PNL sau orice altă funcție, să știți că există o condiție primordinală.


Trebuie să fii membru al partidului ca să poți să candidezi la o funcție, mai există și condiții de vechime și așa mai departe. Mai amintesc că aștept ca orice om care are ceva de spus în general, dar mai ales în politică să facă pasul în PNL. Dacă va fi o opțiune pentru domnul Cioloș, vom vedea, depinde doar de domnia sa. Sigur, partidul e deschis la orice fel de persoană, personalitate care dorește să întărească partidul. Dar în momentul acesta nu s-a discutat în interiorul partidului despre acest subiect sau despre o eventuală candidatură sau o susținere a unei eventuale candidaturi din partea domnului Cioloș. Asta nu înseamnă că nu poate să devină membru”, a spus fosta lideră a liberalilor.

Deşi a criticat faptul că PNL s-a agăţat în campania electorală pentru alegerile parlamentare de Dacian Cioloş, care la acea dată era premier al României, preşedintele interimar al PNL Timiş, Nicolae Robu susţine că nu are nimic personal cu fostul premier pe care îl primeşte cu braţele deschise în partid. Despre candidatura acestuia la şefia PNL însă, Robu comentează că „dacă domnul Dacian Cioloş, ca să nu credeţi că evit un răspuns ferm, vrea să vină în PNL evident nu cred că ar avea cineva ceva împotrivă, ar fi binevenit, s-ar supune statutului PNL, ar respecta regulile partidului că nu cred că se poate aştepta să venim să schimbăm statutul pentru a-i oferi un statul special. Va veni cu respectarea statutului şi ar avea dreptul de a alege şi de a fi ales conferit de statutul fiecărui membru al partidului”.

Foto: Constantin Duma

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.