ASU Politehnica, aproape să-și ia revanșa în fața alb-violeților din Bekescsaba. Care...

ASU Politehnica, aproape să-și ia revanșa în fața alb-violeților din Bekescsaba. Care e situația jucătorilor noi GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Bogdan Nicolescu, unul dintre noii sosiți la ASU Poli

”Băieții în ghete” au încheiat la egalitate cel de-al doilea amical susținut în această iarnă. ASU Politehnica a condus-o pe divizionara secundă maghiară Bekescsaba Elore, grupare care i-a aplicat un scor dur vara trecută, dar rezultatul final a fost 2-2. Ambele reușite ale timișorenilor au venit în urmă unor faze fixe.

ASU Poli a început cu pressing agresiv, dar nu au avut nicio șansă de gol până după jumătatea primei reprize. Maghiarii, mai ”legați”, au deschis scorul prin Szalai, care l-a învins pe Gakos cu un șut în zona vinclului în minutul 23. Alb-violeții gazdă au egalat înainte de pauză prin Mădălin Stancu (min. 40). Închizătorul timișorean arătându-și calitățile de executant al loviturilor libere.

Tehnicianul Sorin Brîndescu a abordat partea secundă cu o echipă aproape total schimbată. Unul dintre noii intrați, Taub, a pus presiune pe portarul lui Elore iar acesta a greșit. Ribanzsky i-a trimis mingea în picioare fundașului iar apoi l-a faultat. Blănaru a transformat de la punctul cu var în minutul 47 și ASU Poli conducea cu 2-1. De această dată oaspeții au fost cei care au venit din spate și au reușit să egaleze prin Olah, scăpat singur cu Gârlea după un balon pierdut la mijlocul terenului. Ambele echipe și-au mai trecut în cont câte o șansă de a câștigat. Pentru cei din Bekescsaba a fost ”dublă”. La aceeași fază polivalentul Fabio a fost blocat de Gârlea, pentru ca Olah să trimită mingea sărită puțin pe lângă poarta liberă. La celelalte buturi Blănaru a avut un șut bun deturnat de Ribanszky.

Per total ASU Politehnica a făcut un joc solid, în special în partea a doua. În urmă cu șase luni aceeași grupare maghiară, cu un lot cotat la o valoare superioară și acum, trecea cu 4-0 de gruparea timișoreană promovată în B.

”A fost o remiză bună, cu toate că am luat un gol prostesc, golul 2. Sper că ne-am ridicat la nivelul adversarului, în vară ne-a pus probleme grele… Ne-am descurcat destul de bine, cu toate că mie nu-mi place suprafața sintetică. La noi se integrează foarte bine oricine vine. Sper să nu mai suferim înfrângeri acasă. Eu am jucat 13 meciuri titular, sper să joc mai mult, am dat cele mai multe goluri și mie mi-e greu să accept postura de rezervă, sper să joc mai mult. Important e să câștige echipa”, a spus Ștefan Blănaru la final.

ASU Politehnica Timișoara: Gakos – Motreanu, Mera, Gălan (cpt.), Ghinescu – M. Stancu – Neamțu, Birău, Nicolescu, Vucea – Bădăuță (repriza I). Gârlea – Motreanu, Mera, Telescu, Taub – Bilia (cpt.) – Teuț, Giuricici, Țugui, Ghinescu – Blănaru. Antrenor: Sorin Brîndescu.

Bekescsaba Elore: Ribanszky – Benyei, Kelemen, Szelpal, Fabio – Zelenyansky (cpt.), Nagy – Szalai, Olah, Juhasz – Besztercei. Au mai intrat: D. Toth, Babinecz, Tonko. Antrenor: Zoran Spisljak.

Se așteaptă revenirea lui Gorovei

ASU Poli are trei jucători noi semnați în acest moment.


Ioan Mera pare un plus mare, în timp ce Nicolescu e o soluție pentru mijlocul terenului. Adrian Ungureanu nu a putut evolua în schimb, pentru că e încă accidentat. ”Mulțumit, ținând cont că de două zile am venit din cantonament și am întâlnit o echipă bună, care în vară ne-a bătut rău de tot. Azi au fost momente bune, mai puțin bune, sunt mulțumit per total de efort. Sunt multe aspecte tactice care trebuie corectate. Încă nu am apucat să lucrăm la acest aspect. Tot timpul e loc de mai bine. Am spus că dorim jucători care să aducă un plus. Cu Mera în apărare acest lucru se vede, sperăm că și cu Nicolescu la mijloc să fim mult mai puternici. Gorovei se întoarce luni și vom vedea care e situația lui medicală. Fotbalistic e un jucător bun, care poate să ne ajute, dacă e apt medical”, a declarat Sorin Brîndescu, ”principalul” lui ASU Poli.

Răzvan Gorovei își aduce bagajele de la Iași și va efectua investigații medicale la Timișoara. Mai mult ca sigur el va semna cu ASU Poli alături de portarul Victor Gârlea, jucător cu care conducerea s-a înțeles de asemenea în principiu. Cu lotul mare se mai pregătește Vlad Bâte, de la juniorii B, dar deocamdată nu va fi aruncat în luptă în jocurile oficiale. ”Trebuie să se antreneze și să crească, dar nu se știe ce se va întâmpla. E un lucru bun pentru el că se pregătește cu seniorii”, a mai spus Brîndescu.

Pentru ASU Poli urmează miercurea viitoare un amical pe terenul colegei Luceafărului Oradea. Sâmbătă, alb-violeții joacă acasă cu CSM Lugoj, pentru ca apoi să se deplaseze la Szeged duminică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.