ASU Politehnica învinge Lugojul la scor cu noua achiziție între buturi. ”Băieții...

ASU Politehnica învinge Lugojul la scor cu noua achiziție între buturi. ”Băieții în ghete”, urmăriți de ghinion în privința accidentărilor GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
ASU Poli în atac cu Lugojul

Formația pregătită de Sorin Brîndescu rămâne neînvinsă în testele iernii. ASU Politehnica a trecut astăzi cu 4-1 (2-1) de divizionara C CSM Lugoj. Portarul Ricardo Filip a apărat tot meciul și a fost confirmat ca certitudine la alb-violeți. Vestea mai puțin bună pentru timișorenii din B e multitudinea de jucători cu probleme medicale. Astăzi a fost rândul lui Adrian Ungureanu să recidiveze.

Semnalele bune pentru alb-violeți continuă pe gazon. Dacă în precedentele pauze competiționale echipa a avut bilanț negativ în amicale, urmat de jocuri oficiale nesigure, acum ASU Poli are trei succese și o remiză în patru jocuri.

Cu CSM Lugoj gazdele de pe ”sinteticul” Bazei 2 au deschis rapid scorul, în minutul 5. Birău transformând un 11 metri după un fault în careu. La faza următoare însă, vârful fals al oaspeților, experimentatul Bogdan Bozian, l-a învins din lovitură liberă, cu ajutorul zidului, pe tânărul Ricardo Filip. Peste alte cinci avea să fie deja 2-1. De această dată Gălan a trimis puternic cu capul în plasă după cornerul lui Ghinescu. Acesta din urmă a evoluat fundaș stânga, în locul accidentatului Taub. Putea fi 3-1 înainte de pauză, dar șutul lui Mădălin Stancu a șters bara spre exterior. Au fost momente de joc bune pentru echipa din Liga a II-a, de multe ori oaspeții apărându-se aglomerat. Totuși, Lugojul a părut că duce lipsa unui atacant veritabil astăzi. Elevii lui Cosmin Petruescu având câteva acțiuni fără finalizare. După pauză ASU Poli a mai punctat de două ori, de fiecare dată după erori defensive. Mai întâi Bădăuță (min. 66) a scăpat nestingherit în careu și a tras puternic peste capul lui Păduraru pentru 3-1, apoi, în ultimul minut, Motreanu a stabilit scorul final după o degajare greșită speculată de Bădăuță, autorul assist-ului.

Pentru ASU Poli urmează mâine, de la ora 14.00, un nou test, la Gyula cu Szeged 2011 (Ungaria 2). ”La început în Liga a II-a eram mai temători. Încet încet trebuie să ducem jocul și spre poarta adversă… Asta vom face și mâine”, a spus Sorin Brîndescu la final.

ASU Politehnica: R. Filip – Teut, Bilia, Gălan (cpt.), Ghinescu – M. Stancu – Birău, Țugui, Giuricici, Vucea – Blănaru. Au mai intrat: Motreanu, Neamțu, Bădăuță, Ungureanu, Gorovei, Nicolescu și Bîte. Antrenor: Sorin Brîndescu.

CSM Lugoj: D. Filip – Precupanu, Radak, E. Miculescu (cpt.), Horcea – Lazea, M. Drăghici, Zurbagiu – E. Olariu, Bozian, Livan. Au mai intrat: Păduraru – Peptănuș, Ciobanu, Roșie, Z. Radu, Sărăcin, Marta și B. Dobra. Antrenor: Cosmin Petruescu.

Probleme cu accidentările

ASU Politehnica merge bine în teste, dar are unele probleme de lot din cauza accidentărilor.


Carol Taub a venit astăzi doar ca spectator, din cauza unor probleme la tendon purtând și o ”gheată” de protecție. Ioan Mera și Laurențiu Telescu au probleme medicale, o întindere pentru ultimul, în timp ce cel mai ghinionist a fost azi Adrian Ungureanu. Jucătorul împrumutat de la Ripensia, abia intrat în repriza a doua, s-a reaccidentat la aceeași gleznă și ar putea rata primele jocuri oficiale.

”Nu ne-am propus un rezultat anume, vrem să jucăm bine, am avut momente bune, mai ales în prima repriză. Sunt nemulțumit totuși că după 2-1, 3-1, nu prea am mai jucat, a intervenit o stare de automulțumire. Nu e normală, le-am spus băieților că vin meciuri grele în Liga a II-a și trebuie 90 de minute să ai ritm și constanță. Suntem forțați de împrejurări, Taub e accidentat, avem foarte mulți jucători accidentați – asta mă îngrijorează. Nu cred că sunt probleme de pregătire, fiecare e un caz aparte. L-am tras pe Ghinescu fundaș stânga pentru că nu am variante. Mera s-a lovit cu Bekescsaba, azi Ungureanu s-a reacidentat la aceeași gleznă și Telescu la Oradea. Chiar a progresat Ungureanu și eram mulțumit, îmi pare rău că s-a accidentat, era o soluție bună pe mai multe posturi”, a declarat Sorin Brîndescu, ”principaul” lui ASU Poli.

De partea cealaltă ”Conferențiarul” a avut un discurs dur pentru proprii jucători imediat după fluierul final. CSM Lugoj îl mai testează în această perioadă pe Miroslav Radak, fundaș central sârb trecut și pe la ASU Poli în probe. ”Sunt foarte supărat pentru că am luat patru goluri pe niște greșeli personale impardonabile… Sunt dezamăgit de alegerile făcute în anumite momente, au și ei circumstanțe atenuante, vin după o perioadă de pregătire fizică. Dar nu se face așa erori nici la copii și juniori. Poate e bine că a venit acest eșec, prea aveam mare încredere în noi după patru rezultate pozitive. Am întâlnit o echipă mai avansată în pregătire ca noi pentru că încep campionatul mai repede cu o săptămână. A fost un test util, am văzut unde suntem deficitari… Pe viitor va trebui să corectăm și să-i integrăm pe cei care au venit în această iarnă”, a spus Cosmin Petruescu.

Ricardo Filip, al treilea portar

După ce a așteptat sosirea unui nume cu experiență, conducerea lui ASU Poli a ales să completeze capitolul goalkeeperi tot cu un tânăr. După Victor Gîrlea, timișorenii îl înregimentează și pe Ricardo Filip. Portarul de 19 ani a apărat tot meciul cu Lugojul și a purtat o discuție finală cu Sorin Brîndescu și managerul sportiv Marius Cociu. ”Avem nevoie de al treilea portar și el se încadrează în cerințe, precum ceilalți doi (Gîrlea și Gakos), e junior”, a conchis Brîndescu. Sporting Turnu Măgurele și CS Podari sunt ultimele echipe la care a evoluat portarul crescut la CSS Dr. Tr. Severin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.