Atenţie, şoferi! Restricţie importantă de circulaţie pe strada Popa Şapcă din Timişoara

Atenţie, şoferi! Restricţie importantă de circulaţie pe strada Popa Şapcă din Timişoara

0
DISTRIBUIȚI

Vești proaste pentru șoferii din Timișoara. Traficul din zona Popa Șapcă va deveni din nou un coșmar pentru conducătorii auto din capitala Banatului. Asta pentru că de mâine, una din benzile de circulație din zonă se va închide.

Primarul Nicolae Robu a oferit detalii. „Se va închide o bandă de circulație pe strada Popa Șapcă între Punctele Cardinale și Popa Șapcă în dreapta înspre calea ferată pentru că se va realiza cea de-a patra bandă. Asta înseamnă că cele două benzi noi pe care le avem acuma, care la ora actuală sunt folosite în sensul de la calea ferată către mall vor fi gestionate diferit. Una din ele va rămâne cu acest sens de circulație, iar cealaltă va fi folosită în sens invers de la Punctele Cardinale către mall.


Am cerut firmei să se mobilizeze ca această lucrare să decurgă cât mai repede. Să sperăm că nu intrăm în blocaje din cauza unor descoperiri arheologice dacă și vremea va fi coprespunzătoare ne putem aștepta ca în scurtă vreme să avem gata și cele două benzi în forma finală despre care am vorbit”, a declarat primarul.

Proiectul prevede şi lărgirea pasajului de pe Popa Şapcă, însă aici lucrurile nu depind în exclusivitate de municipalitate, fiind necesar şi un aviz din partea CFR. Robu susţine însă că demersurile trebuie făcute de firma care face lucrările. „Noi avem avizele, mai departe trebuie să se acorde aviz pentru intervenția respectivă, pentru graficul de lucrări pe care firma le propune și noi ne interesăm când lucrările sunt în impas, dar deocamdată nu este o problemă pentru noi. Avem toate asigurările că totul decurge în graficul angajat că se vor respecta termenele și noi nu avem temei să intervenim. Este un termen final care dacă nu este respectat conduce la penalități”, mai spus edilul.

Lucrările de la Popa Şapcă vizează lărgirea pasajului, extinderea drumului la patru benzi între Punctele Cardinale şi Cimitirul Eroilor, dar şi amenajarea de piste de biciclete. Investiția se ridică la 24.000.000 de lei fără TVA. Termenul de realizare a lucrării este de un an şi jumătate, şantierul fiind deschis în luna august, în 2016.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.