Atenţie, şoferi: în Timișoara se vor ridica din nou mașinile parcate neregulamentar....

Atenţie, şoferi: în Timișoara se vor ridica din nou mașinile parcate neregulamentar. Cât costă recuperarea vehiculului

1
DISTRIBUIȚI

Veşti proaste pentru şoferii din Timişoara – în curând în capitala Banatului se vor ridica din nou maşinile parcate incorect sau care încurcă desfăşurarea în bune condiţii a unor lucrări edilitare. Aleşii locali vor avea pe masă la următorul plen un proiect care prevede o serie de modificări la un HCL din 2014 care reglementa ridicarea maşinilor de pe domeniul public.

Conform proiectului de pe site-ul primăriei, „relocarea vehiculelor resprezintă o măsură excepţională care se aplică pentru a preîntâmpina consecinţe grave respectiv: imposibilitatea de a interveni în cazul unor avarii la reţeaua stradală, la reţeaua transportului prin curse regulate pe raza Municipiului Timişoara, la reţelele tehnico-edilitare; imposibilitatea de a începe/finaliza lucrările de execuţie de utilitate publică; imposibilitatea respectării graficelor de execuţie a lucrărilor de utilitate publică; etc”.

Proiectul mai spune că „programul de desfăşurare a activităţilor de ridicare, transport, depozitare, relocare şi eliberare a vehiculelor constituie serviciu public şi se realizează, pe durata a 24 de ore.


Programul de restituire a vehiculelor depozitate în spaţiile special amenajate se asigură prin serviciu continuu, pe durata a 24 de ore. (…) Plata serviciului de relocarea a vehiculelor oprite/staţionate în zonele în care se execută lucrări şi care blochează frontul de lucru în cadrul execuţiei lucrărilor de reabilitare, modernizare sau intervenţie la infrastructura tehnico-edilitară şi/sau carosabil, trotuare etc., va fi suportată de operatorul economic care solicită relocare în baza unui acord încheiat cu operatorul serviciului”

În ceea ce priveşte costul recuperării unei maşini, conform aceluiaşi proiect ridicarea vehiculului va costa 150 de lei, iar relocarea acestuia 300 de lei. Activităţile vor fi delegate către Societatea Drumuri Municipale, care recent a primit şi exclusivitate pentru lucrările de modernizare sau reparaţii efectuate la drumurile din Timişoara. Deocamdată proiectul de pe site-ul PMT apare fără anexele la care se face referire în textul lui.

Foto: Arhivă

1 COMENTARIU

  1. Cred ca taxa de ridicare, va avea alt pret. Relocarea, inseamna ca iti muta masina, mai incolo…..sau pe alta strada. Iar 300 de lei, plateste firma care solicita, aceasta relocare…….Aquatim……Colterm…..etc. Daca ti se ridica masina ca ai parcat aiurea si , iti duc masina la ei in curte pe Calea Sagului, sigur taxa e alta. Nu doar 300 plus 150 ridicarea. Scrie clar in legea de pe site-ul primariei. Relocarea e una…
    .si ridicarea pt oprirea interzisa, e alta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.