Bani europeni pentru afacerea ta. Vezi cum poți cere finanțare în cadrul...

Bani europeni pentru afacerea ta. Vezi cum poți cere finanțare în cadrul Programului Operațional Regional

0
DISTRIBUIȚI
fonduri europene
Fonduri europene pentru microîntreprinderile din vestul țării.

Începând din această săptămână, companiile private pot depune cereri de finanțare pentru proiecte de investiții în vederea creării și extinderii spațiilor de producție și a dezvoltării serviciilor companiilor private, prioritatea de investiții 2.2 în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020. Companiile private care pot beneficia de aceste fonduri nerambursabile trebuie să fie societăți sau societăți cooperative care se încadrează în categoria microîntreprinderilor, a întreprinderilor mici sau a celor mijlocii. Termenul limită pentru depunerea cererilor de finanțare este data de 23 august 2017, ora 12.00, acestea putând fi depuse exclusiv prin intermediul aplicației electronice MySMIS.

Acest apel de proiecte este de tip competitiv cu depunere la termen, proiectele primind finanțare în funcție de punctajele obținute în cadrul etapelor de evaluare și în limita alocării financiare pentru Regiunea Vest, care este de 20,36 milioane de euro. Finanțarea nerambursabilă acordată în cadrul acestui apel de proiecte vizează investiții în mediul urban, cu excepția întreprinderilor mici și mijlocii în cazul cărora locul de implementare poate fi și în mediul rural.


Investițiile pot viza modernizarea sau extinderea spațiilor de producție sau servicii, dotarea acestora cu echipamente sau licențe, programe software, brevete, inclusiv cu instrumente de comercializare on-line – componentă finanțată prin Ajutorul de Stat Regional – ori certificarea sau recertificarea produselor, serviciilor sau diferitelor procese specifice, sistemelor de management a calității, mediului sau sănătății, activități specifice procesului de internaționalizare (participarea la târguri și expoziții internaționale, misiuni comerciale) – componentă finanțată prin Ajutorul de Minimis. Valoarea eligibilă a unui astfel de proiect trebuie să fie de minimum 200.000 de euro și nu poate depăși un milion de euro iar contribuția solicitantului diferă în funcțiede componenta prin care se acordă finanțarea și de forma de organizare. Condițiile specifice de accesare sunt detaliate în cadrul ghidului specific acestui apel de proiecte, care se găsește pe pagina web a ADR Vest.

Pentru a veni în sprijinul potențialilor beneficiari, Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, organism intermediar pentru Regio-POR din regiunea de vest, organizează în 2 martie, de la ora 10.00, un seminar online în cadrul căruia vor fi prezentate și discutate secțiunile cererii de finanțare din cadrul aplicației electronice MySMIS specifice prorităților de investiții 2.2 și 2.1.A „Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri – Microîntreprinderi”.

Seminarul pentru explicarea cererilor de finanțare este gratuit, dar participarea se face doar în baza unei înscrieri care poate fi făcută AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.