CRIZĂ În lipsa arenelor echipele din Timișoara ”se bat” pe pozițiile de...

CRIZĂ În lipsa arenelor echipele din Timișoara ”se bat” pe pozițiile de antrenament de la ”Constantin Jude”. Ce acuză BC Timba, grupare care va lupta din nou pentru promovare

0
DISTRIBUIȚI
Sebastian Răducanu și Aurelian Novac

Majoritatea covărșitoare a cluburilor din oraș care practică sportul de performanță în sală au pretenția să se și pregătească în ”Olimpia”. Situația devine din ce în ce mai tensionată, în condițiile în care grupările timișorene suferă și la capitolul comunicare. BC Timba Timișoara e printre echipele cu pretenții și se revoltă că în vechea și singura arenă acoperită din oraș în care se poate juca la nivel înalt intră în continuare formații de amatori sau practicanți ai sportului în timpul liber.

”Nici nu știu dacă îi pot numi amatori, persoane fizice, care fac chestia asta să se mențină în formă, e dreptul lor, dar ne simțim frustrați că sunt zile în care nu avem antrenament. Cheltuim bani și nu ne putem antrena că vin aceste echipe. E o mare problemă, care văd că vine și iar revine”, a declarat azi Aurelian Novac, managerul sportiv al ”urșilor”.

Cei de la Timba au observat și situații în care sala apărea ocupată doar în orar. Mai mult, conducerea clubului de baschet consideră că sunt și grupări care practică sportul de performanță, pe hârtie, dar care ar putea să se pregătească în altă parte și acum. Fără a nominaliza direct, Novac s-a referit evident la gruparea de handbal feminin din eșalonul secund, CS Univ. de Vest. ”O parte din poziții se pot elibera prin eliminarea acestor echipe care vin de plăcere. În cel mai rău caz putem accepta poziția aceea (ora 21.30), dar nici aia nu o primim… Nu dau exact echipa la care mă refer. Dar sunt dintre cele teoretic de performanță. Au posibilități să se desfășoare și în alte săli, unde se antrenează de altfel, dar solicită poziții aici pentru că meciul lor aici se desfășoară. Una e o echipă care merge an de an la turneul de promovare și care a jucat trei ani în prima ligă, alte echipe se desființau când picau n Liga a II-a. Nu ne putem compara cu o echipă care e printre ultimele în eșalonul al doilea. Ar trebui să se facă o mică diferențiere”, a mai spus Relu Novac.

Președintele Sebastian Răducanu a subliniat că echipa sa se simte dezavantajată în această situație. Mai ales că echipele SCM-ului au întâietate. Conducerea BC Timba a subliniat că întâlnirile pentru stabilirea pozițiilor nu mai sunt respectate. ”Noi nu avem poziții de la sala de la Popa Șapcă, cum are domnul Voicu. Va fi o problemă majoră de anul viitor”, a conchis Răducanu. În ciuda aglomerării din toamnă își va face apariția în Sala ”Constantin Jude” și noua grupare de handbal feminin a SCM-ului. Asta în condițiile în care sunt slabe șanse ca în următoarele luni să se miște ceva pe șantierul Sălii Polivalente de lângă Baza 2, începută în urmă cu șapte ani(!), dar care stagnează din cauza falimentului firmei care executa lucrările. Între timp primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a promis o altă sală nouă, mai mare și mai frumoasă. BC Timișoara, SCM Politehnica, Agroland, Informatica, CSU Univ. de Vest, SCM Timișoara (baschet feminin) și Timba, sunt grupările care se antrenează în prezent la ”Olimpia”.

BC Timba, achiziții și condiții pentru Liga Națională

”Urșii” sunt hotărâți ca în acest sezon să nu mai rateze revenirea în elită. Pentru atingerea obiectivului cei de la Timba au făcut câteva achiziții interesante pentru a avea succes la turneul final de promovare.


”Am vrut să ne întărim, nu pentru că nu eram mulțumiți de cei care au jucat. Ci pentru a nu repeta sezonul trecut”, a precizat Aurelian Novac.

Branko Cuic, deși merge pe 39 de ani, reprezintă o mutare spectaculoasă. Fostul jucător al lui BC Timișoara are și cetățenie română. El reprezintă de altfel și un caz special. Va continua să fie team manager la U-BT Cluj-Napoca, dar e legitimat ca jucător la galben-negrii. Timba i-a mai luat în această iarnă pe Mirko Kovac (33 de ani), fost jucător la Pitești și Craiova, ultima dată în prima ligă din Grecia, și David Engi, un tânăr U20 de la Mureș Tg. Mureș. La capitolul plecări se numără Nate Barnes (Mongolia) și Dominic Csender (împrumut la Tg. Mureș). ”Îmi doream foarte mult să vin aici, să joc meciuri tari. Sper să dau maxim, să-mi ajut echipa. Cum a spus și antrenorul, orice rezultat în afară de promovare ar fi un eșec. Am întâlnit o echipă foarte bună aici”, a spus Engi.

”Sunt încântat că am revenit în România. Am o motivație mare să ajut echipa. Meci de meci ne vom apropia obiectivul din acest sezon. Vom arăta tot mai bine. Trebuie să fim într-o formă bună la turneul final și să revenim în prima ligă. De ce nu? Poate voi rămâne și din vară dacă revenim acolo”, a punctat și experimentatul Mirko Kovac.

BC Timba începe turneul semifinal cu un meci pe terenul Rapidului duminică. ”Conform situației în care se prezintă echipele, Iașiul și Brăila clar vor participa împreună cu noi la turneul final. Rămâne să vedem care va fi a patra. S-au întărit și cele două. Eu sunt mulțumit de lot. Nu cred că echipa are un motiv de a se plânge că-i lipsește ceva. Condițiile sunt perfecte pentru performanță. E cel mai bun an din acest punct de vedere. Orice alt rezultat în afară de promovare e un eșec major”, a spus Bogdan Murăresc, tehnicianul ”urșilor”. În acest sezon Timba are 14 victorii înregistrat în 14 partide. Bănățenii ar dori să găzduiască și turneul final care va avea loc probabil la finele lunii mai.

”Proiectul nostru funcționează. S-au alăturat și alți sponsori. Oameni care au venit din pasiune pentru baschet. Alții au venit pentru că au văzut un proiect bun”, a adăugat Sebastian Răducanu. Președintele Timbei susține că bugetul e asigurat până la finele sezonului, dar în caz de promovare clubul va căuta și alte soluții, precum atragerea de fonduri publice prin concursul de proiecte. Acesta a precizat că Timba a continuat să facă progres și în ceea ce privește Școala de baschet, unde are aproximativ 30 de copii. Se dorește ca programul, care e gratuit, să fie extins în mai multe școli iar o echipă va fi înscrisă probabil în competiția de mini-baschet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.