Bogdan Nicolescu, mijlocașul lugojean martor la progresul fantastic al fotbalului din Islanda....

Bogdan Nicolescu, mijlocașul lugojean martor la progresul fantastic al fotbalului din Islanda. Ce spune despre debutul său la ASU Poli

0
DISTRIBUIȚI
Bogdan Nicolescu

Una dintre cele mai interesante mutări ale alb-violeților din această iarnă a fost aducerea lui Bogdan Nicolescu. Mijlocașul originar din Lugoj a revenit în Banat după aproape șase ani petrecuți în ligile inferioare din Spania și Islanda. În statul insular din nordul Atlanticului noul jucător al lui ASU Politehnica a avut ocazia să observe evoluția naționalei care a rupt toate calculele hârtiei la Euro 2016.

Noul număr 5 al ”Băieților în ghete” nu a fost luat prin surprindere de rezultatele înregisrate de elevii lui Lars Lagerback în Franța. Bogdan Nicolescu a avut ocazia să vadă și pe viu naționala Islandei în preliminariile CE. ”Chiar după meciul cu Anglia m-au sunat de la un ziar din Lugoj și m-au întrebat dacă e o surpriză pentru mine parcursul Islandei. Am răspuns nu, convins, pentru că am fost la meciul cu Olanda și Islanda a bătut 2-0, îmi aduc aminte că România a bătut o dată Olanda cu 1-0 și acel gol a fost din ofsaid”, a declarat Bogdan Paul Nicolescu. Acesta spune că rezultatele nu sunt întâmplătoare. ”Ei fac foarte bine lucrurile. Încep cu baza și la copii și juniori, ce ar trebui să facem și noi. Au clădit. Sunt convins că vor fi sus și cu echipele de club în câțiva ani. Ei la 18 ani joacă fără probleme în Liga a II-a. Iar condițiile economice și de pregătire sunt foarte bune”, a mai spus Nicolescu. Islanda, națiune cu o populație de doar 335.000 locuitori, a fost eliminată la Euro de finalista Franța în sferturi. La turneul final de anul trecut România nu a putut depăși faza grupelor după ce a fost învinsă de Albania, scor 0-1.

În vârstă de 26 de ani Bogdan Nicolescu a evoluat în eșalonul secund din Islanda, la Leiknir, având și o aventură la AEgir, un eșalon mai jos.

Atras de suporteri

Nicolescu a început fotbalul la Lugoj și a debutat în B sub comanda lui Cosmin Petruescu la Auxerre Lugoj.


Printre altele el a făcut parte și din lotul cu care ACS Recaș avea să aibă rezultate în C, tot sub comanda ”Conferențiarului”. Mai întâi el a plecat în Spania, unde a jucat în eșalonul terț pentru Ribaroja și apoi pentru Sporting Requena. Ultima sa echipă a fost tot o trupă de ligă inferioară iberică, Acero. Deși a mai avut ocazia să revină în țară, Bogdan Nicolescu nu s-a simțit atras de situația de acasă. Totuși, el a fost convins în această iarnă de aventura suporterilor timișoreni. ”Când te gândești la Politehnica Timișoara te gândești la suporteri. În fotbalul românesc în ziua de azi sunt tot mai puțini. Vezi un meci din prima ligă cu 200 de fani în tribună și mie mi se pare foarte trist, cred că sarea și piperul fotbalului sunt suporterii. Am vorbit cu oamenii de aici, de la ASU Politehnica, și e ceva deosebit ca la meciuri din ligile inferioare să vină foarte mulți fani”, a precizat Nicolescu.

”Atuurile echipei sunt tinerețea, sunt jucători care vor să demonstreze ceva și asta contează. Jucătorii sunt și prieteni în afara terenului, e foarte important să fii o echipă și în afara terenului. Noi ne cunoaștem de la alte echipe și asta va fi un avantaj pentru noi… În ultimii ani a scăzut nivelul fotbalului românesc, în general. Nivelul e cum e. Am jucat în Liga a II-a când aveam 18 ani și cred că nivelul a scăzut. Una dintre cauze e și lipsa banilor, pentru că fotbalul în ziua de azi e o afacere”, mai crede mijlocașul care poate evolua și în banda dreaptă.

Misiunea cu ASU Poli nu se anunță foarte ușoară. Mai ales că ”Băieții în ghete” au un început greu de an, cu o deplasare la Suceava. Va fi probabil primul meci oficial al lui Nicolescu la noua sa echipă. ”Sper să ne salvăm cât mai curând și, cum a spus și Fane Blănaru, obiectivul nostru e să câștigăm cât mai multe puncte și să fim liniștiți înaintea ultimei etape. Principalul meu obiectiv e să ne antrenăm bine, să câștigăm la Suceava. Ar fi o greșeală din partea noastră să facem acum calcule că primim trei puncte că nu știu cine se retrage, că batem pe nu știu cine că sunt slabi. Nu, primul nostru meci e la Suceava, trebuie să câștigăm punctele și apoi vom încerca să câștigăm cu Brăila”, a punctat ”Nico”.

Partida Foresta Suceava – ASU Politehnica Timișoara se dispută sâmbătă, de la ora 11, în etapa a 22-a a Ligii a II-a.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.