Cătălin Tiuch: „Legea abuzului în serviciu trebuie reglementată, altfel instituțiile rămân blocate”....

Cătălin Tiuch: „Legea abuzului în serviciu trebuie reglementată, altfel instituțiile rămân blocate”. Exemplu STUPEFIANT dat de fostul deputat dintr-o primărie din Timiș VIDEO

3
DISTRIBUIȚI

Vicepreședintele PSD Timiș, Cătălin Tiuch, invitat în această seară la emisiunea PRESSALERT LIVE, a făcut dezvăluiri legate de o situație cel puțin ciudată întâlnită în interiorul unei primării din județul Timiș. Fostul deputat PSD este de părere că trebuie reglementată legea abuzului în serviciu pentru că, altfel, primarii îi pot scăpa pe funcționarii publici din frâu, iar aceștia nu își mai îndeplinesc atribuțiile.

Pentru a-și justifica spusele, pesedistul Cătălin Tiuch a relatat o parte a situației interne de la Primăria Giarmata, acolo unde primar este Virgil Bunescu, tot din partea PSD. „Trebuie sa faci o grămadă de lucruri în primărie, sunt funcționari care spun pur și simplu că nu mai vor sa lucreze, se iau și pleacă. Și n-ai ce să-i faci pentru că, indiferent ce reacție ai avea ca primar, faci abuz în serviciu. La Primăria Giarmata e chemată poliția periodic, doar pentru că primarul îi cere secretarei să preia corespondența. Primarul doar îi solicită să dea numere de înregistrare la hârtii din primărie, la hotărâri de consiliu local. Pur și simplu nu vrea, că nu are chef.


Ce poți să-i faci? Nu știu cum s-a ajuns la o astfel de situație. Știu doar că, o dată, s-a luat și a plecat patru zile în concediu, fără să existe înlocuitor”, a declarat Cătălin Tiuch în studioul HDV.

Vicepreședintele PSD Timiș sare în ajutorul primarilor, spunând că munca le este îngreunată de neclaritățile abuzului în serviciu. „E o discrepanță foarte mare între bugetari, care au o mare nevoie, pentru a se debloca România, de o clarificare a abuzului în serviciu. Toate instituțiile sunt blocate, ceea ce se semnează în România sunt pontajele, și se semnează mult. Ar trebui schimbat, sper că OUG 13 va devein lege foarte repede, astfel încât și administrația din țara noastră să se poată mișca mai bine. Nu poți să ceri unei administrații atâta de îngrădite și fără pârghii să îți aducă și apă, canal etc”, a pretins Cătălin Tiuch.

O altă problemă considerată de Cătălin Tiuch ca fiind din cauză că primarii nu au pârghii să le rezolve a fost exemplificată tot printr-un caz de la Giarmata. „La Giarmata, în 2015, s-a inaugurat cea mai modernă clădire care înglobează sediul poliției locale, cel destinat ISU și un spațiu pentru policlinică, inclusiv cu centru de intervenții rapide, cu sală de operații, pus la punct pe banii comunei pentru că primarul de acolo nu și-a mai dorit să moară cineva în Giarmata din lipsă de dotări. Dar nu fucționează de 2 ani pentru că nu are autorizație de la Casa de Asigurări de Sănătate și DSP (Direcția de Sănătate Publică). Unii medici de familie își doresc să vină ca să lucreze aici, însă Comisia Județeană a medicilor de familie, care este independentă, nu vrea să acrediteze niciun alt medic ca nu cumva să se creeze un precedent, iar lucrurile pe care ei le gestionează să se schimbe la nivel județean”, a explicat fostul deputat PSD.

3 COMENTARII

  1. Personalul din primarii e speriat si retinut in a-si pune semnatura pe hartii din cauza ca nu are habar ce face, nu e calificat pentru posturile pe care le ocupa.

    Atata timp cat in primarii si in celelalte institutii ale statului se angajeaza personal care n-are nici o legatura cu posturile pe care le ocupa, atata timp cat nepotismul si pilele sunt criteriile de angajare, bineinteles ca personalului necalificat pentru posturile pe care le ocupa ii e frica sa semneze ceva. Asa ca nu cred ca legea e de vina ca lor le e frica sa semneze, ci mai degraba incompetenta respectivilor.

    Cazul „halucinant” de la Giarmata, ne arata cat de bun manager e primarul respectiv :). Cred ca in legea muncii se stipuleaza conditiile in care se poate desface un contract de munca, nu? Daca primarul comunei Giarmata nu se simte capabil sa-si gestioneze o problema cu secretara primariei, ma indoiesc ca ar putea gestiona situatii mai complexe.

  2. Dar sa nu uităm de fostul primar Bara care in functie a comis abuzul de a angaja soția devenind incompatibil si datorita legislației s-a permis sa ocupe funcția pana ultima instanță a stabilit definitiv incompatibilitatea. Fostul Deputat e probabil un apropiat al lui Bara- actualul consilier personal în CJT pentru performanta de a fi tinut comuna Sinmihai timp de 8 ani in preistoric prin lipsa oricarui progres: investitii, drumuri si utilități.

  3. Da , situatia trebuie reglementata in sensul de a se face exact ceea ce trebuie, de catre cei care trebuie.
    Din pacate , mereu se vorbeste despre majorarea salariilor din administratia publica dar nimeni nu vorbeste despre reformele necesare acesteia.Sunt multi care ocupa locurile degeaba pe acolo, lipsiti de performanta in ciuda nenumaratelor „cursuri” facute pe bani publici.
    Evaluarile sunt formale, de ochii lumii, promovarile pe criterii deloc profesionale iar functionarul public e un mic favorizat de lege, intangibil si complicat de eliminat din sistem.
    Asta este dorinta politicului, de a tine multi si ….nepregatiti pentru ca sunt un capital electoral bun.
    Iar rezultatele se vad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.