Cea mai lungă pârtie de schi din România se află în Banat....

Cea mai lungă pârtie de schi din România se află în Banat. Vezi câți kilometri are VIDEO

3
DISTRIBUIȚI
partie semenic - valiug
Cea mai lungă pârtie din România se află în Banat.

Cea mai lungă pârtie de schi din România se află în Banat, în județul Caraș-Severin. Aceasta leagă Muntele Semenic de comuna Văliug și are aproape șase kilometri. Încă nu este omologată și nici nu există o instalație de urcare dar, cu toate acestea, nu puțini sunt turiștii care se aventurează pe pârtia unică în țară.

Iubitorii sporturilor de iarnă din vestul țării se pot bucura de cea mai lungă suprafață de coborâre pe schiuri din România. În urmă cu câțiva ani, zona a fost defrișată, astfel că, în prezent, o parte dintre turiștii care ajung în stațiunile montane din județul Caraș-Severin testează și cea mai lungă pârtie din țară.

Aceasta are o lungime de 5,8 kilometri, leagă stațiunea Semenic de comuna Văliug și coboară de la 1.450 de metri la aproape 700. Cei experimentați pot coborî pârtia în zece minute, iar schiorii începători, în 20 sau chiar 30 de minute.

Din păcate, niciun om de afaceri nu s-a arătat interesat, până în acest moment, să investească în această pârtie de schi. Primăria Văliug este cea care a defrișat zona, dar mai este nevoie de o instalație de urcare, iar apoi de omologarea pârtiei.

„Lucrările nu sunt gata la pârtia de schi ce leagă Muntele Semenic de comuna Văliug.


Pârtia este făcută, se poate coborî pe ea. De altfel, am tot văzut turiști pe această pârtie. De obicei, oamenii urcă cu mașina personală până în munte și coboară pe schiuri, pentru că nu există o instalație de urcare”, ne-a declarat Flavius Cudlimai, angajat în cadrul Primăriei Văliug.

Muntele Semenic, “perla Banatului”

Muntele Semenic, cunoscut și sub numele de „perla Banatului”, reprezintă un adevărat paradis montan pentru cei care-i trec pragul, cu zăpadă naturală câteva luni pe an, frumuseți naturale fascinante, aer curat, plus mai multe pârtii de schi.

Stațiunea montană Semenic, din județul Caraș-Severin, se află la 35 de kilometri de Reșița și la aproximativ 150 de kilometri de Timișoara. Stațiunea este amplasată pe platoul Munților Semenic, la o altitudine de 1.400 de metri, zona turistică Semenic fiind creată tocmai pentru practicarea sporturilor de iarnă.

Semenicul este și unul dintre puținele locuri din România în care zăpada persistă chiar și șase luni pe an, din octombrie și până la începutul lunii mai. Aici există șase pârtii de schi cu grade diferite de dificultate, prevăzute cu teleschi.

FOTO și VIDEO: Banatul Montan

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.