CONFIRMARE ASU Politehnica ajunge la cinci jucători transferați în această iarnă. Timișorenii...

CONFIRMARE ASU Politehnica ajunge la cinci jucători transferați în această iarnă. Timișorenii contestă respingerea lui Sorin Brîndescu la cursurile pentru licența PRO

0
DISTRIBUIȚI
Răzvan Gorovei întărește rândurile ”Băieților în ghete” Foto: Druckeria.ro

ASU Politehnica are încă două certitudini la capitolul sosiri pentru sezonul de primăvară. Aflați de câteva săptămâni în pregătire cu ”Băieții în ghete”, portarul Victor Gîrlea și atacantul Răzvan Gorovei au ajuns la o înțelegere cu conducerea clubului timișorean din Liga a II-a și urmează să fie legitimați oficial.

Gîrlea (21 de ani) revine practic acasă după ce a activat în B la Fortuna Poiana Câmpina, Chindia Târgoviște și Dacia Unirea Brăila. Alb-violeții vor avea astfel încă o opțiune între buturi pe lângă grecul Marko Gakos. În pregătiri cu ASU Poli se mai afla și Ricardo Filip, un goalkeeper tânăr care a jucat în Liga a III-a la Podari și Tr. Măgurele. Celălalt jucător confirmat la timișoreni e Răzvan Gorovei (22 ani). Un atacant care poate evolua și pe postul de mijlocaș ofensiv. El și-a început cariera la Iași, evoulând și în prima ligă pentru CSMS, apoi a trecut în B la CSU Craiova. Ultima sa experiență a fost în C, la Știința Miroslava.

Cu aceste două sosiri timișorenii vor ajunge la cinci veniri în această iarnă. ASU Poli i-a mai luat pe Ioan Mera (Taraz, Kazahstan), Adrian Ungureanu (împrumut, Ripensia) și Bogdan Nicolescu (ex-Aegir, Islanda), pentru ultimul se așteaptă încă toate actele din Spania.

În weekend, ASU Poli va disputa două jocuri amicale.


Primul va fi pe teren propriu (Baza 2 Politehnica) în compania celor de la CSM Lugoj, mâine, de la ora 12.00. Al doilea va fi disputat duminică în Ungaria, la Gyula, contra celor de la Szeged 2011.

Respingerea lui Sorin Brîndescu la cursurile PRO, surprinzătoare

ASU Politehnica a reacționat oficial după ce ”principalul” Sorin Brîndescu nu a fost admis la cursurile pentru obținerea licenței UEFA PRO ale Școlii Federale de Antrenori din cadrul FRF. Conform tabelului tehnicianul timișorean a fost primul ”sub linie”. Printre cei 30 de admiși s-au numărat alți antrenori din vestul țării, precum Cosmin Petruescu (CSM Lugoj) și Octavian Benga (”secund” ACS Poli). Respinși sunt și Nicolae Croitoru și Alin Pânzaru, tehnicianul Chindiei, respectiv al Brăilei, echipe tot din B. Clubul susținut de fani s-a arătat surprins de modul în care s-a acordat punctajul pe dosarele pentru admitere. Mai mult, după ce a depus o contestație, Brîndescu a mai primit puncte pentru activitatea de jucător, dar i-au fost scăzute din cele de la secțiunea C1 – de antrenor, fără explicații.

”A fost trimisă o adresă și reprezentantului nostrul în CEx, dl. Auraș Brașoveanu. Considerăm că Sorin merita să fie acceptat. Nu venim să spunem că a fost rea intenție, dar în condițiile acestea poate ar trebui revizuită grila de punctaj. Ceva nu e în regulă… Nu spunem că a fost aranjament, dar sunt printre cei admiși, cu tot respectul, dar sunt care nu au activitate de antrenorat. Sorin Brîndescu a fost și antrenor la loturile naționale, are două promovări, jucător promovat în Seria A… În 17-18 va fi o întâlnire a membrilor Ligii a II-a și voi ridica problema asta. Nu suntem singurii nemulțumiți”, a declarat Marius Cociu, managerul sportiv al lui ASU Poli, pentru PRESSALERT.ro.

Grija majoră a timișorenilor e legată de obligativitatea ca în sezonul următor antrenorul principal al cluburilor din Liga a II-a să aibă licența PRO. ”Nu ne pot impune ei pe cine să punem antrenor”, a mai spus Cociu. În acest sens cluburile din B se gândesc chiar să ceară FRF scoaterea acestei obligativități. De asemenea, nu e exclus ca Sorin Brîndescu să se înscrie la cursuri într-o altă țară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.