Cristian Brâncovan despre lupta împotriva hoților de buzunare: „Vreau să dinamizez munca...

Cristian Brâncovan despre lupta împotriva hoților de buzunare: „Vreau să dinamizez munca poliției și a jandarmeriei”. Care este legătura dintre demersurile sale și Sorin Grindeanu VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Una dintre cele mai importante probleme care au pus în ultimul timp în pericol siguranța cetățenilor din Timișoara, cea a hoților de buzunare din tramvaie, nu este nici pe departe de a fi rezolvată, chiar dacă lucrurile evoluează în bine. Cristian Brâncovan, o voce puternică a societății civile, care a fost cel mai implicat în combaterea hoțiilor de buzunare și a devenit cunoscut după demersurile sale, a spus în studioul PRESSALERT LIVE că ceea ce încearcă să facă este să dinamizeze activitatea poliției și a jandarmeriei.

Unul dintre oamenii care i s-au alăturat la nivel declarativ în lunile trecute demersurilor este nimeni altul decât Sorin Grindeanu, atunci când era președinte al Consiliului Județean Timiș, devenit între timp unul dintre personejele cele mai vehiculate în mass media din România. „Inițial, domnul Grindeanu a spus că o să sprijine lupta împotriva hoților de buzunare, însă în momentul în care a avut puterea în mână, acest lucru nu s-a întâmplat. În proiecte nu s-a aflat niciun punct în ceea ce privește combaterea hoților de buzunare, lucru ce m-a nemulțumit. A fost și momentul în care am considerat că e timpul să fac demersurile pentru o adunare publică”, a precizat Cristian Brâncovan, referitor la legătura dintre premierul Sorin Grindeanu și demersurile sale.

De-a lungul lunilor în care a acționat împotriva infracțiunilor din mijloacele de transport, Cristian Brâncovan a fost sprijinit și faptic.


Întrebat cine sunt oamenii care îl însoțesc, cel cunoscut printre microbiștii timișoreni drept „Șeful clasei” a spus că „sunt prietenii mei din galeria de fotbal. Sunt oameni care mă sprijină, pentru că hoții pot deveni adesea agresivi. Am ferma convingere că sunt înarmați cu arme albe, iar cei care mi se altătura o fac doar pentru a mă apăra. Mă bucur că nu a fost cazul să se recurgă vreodată la violențe”.

Totuși, presa timișoreană a prezentat o înregistrare video făcută în apropierea Catedralei, în care se vedea cum unul dintre tâlhari este lovit cu pumnii și picioarele. „Nu au existat reclamații, nu există nicio faptă. Am căutat tot timpul să țin lucrurile sub control, nu știu ce s-a întâmplat. Știu, în schimb, că sunt mii de timișoreni care atunci când sunt furați, sunt agresați. Tot ceea ce fac eu e să atrag atenția asupra fenomenului”, a declarat Cristian Brâncovan.

Referitor la numărul hoților de buzunare, invitatul din această seară din studioul HDV crede că „sunt în jur de 50, dar numărul lor variază, pentru că și familiile, și apropiații lor fac aceleași lucruri”. Ca măsură imperativă, Cristian Brâncovan este de părere că „trebuie modificat Codul Penal, care prevede înlăturarea infracțiunilor prin împăcare. Hoții ajung să cunoască datele personale ale victimei, să se organizeze în număr tot mai mare, să facă presiuni. Cred că noi, cetățenii, trebuie să împingem înspre bine situația de la spate. Sper ca jandarmeria, poliția, să fie alături de noi, și reciproc”.

În ceea ce privește implicarea sa în ATOP (Autoritatea Teritorială de Ordine Publică), Cristian Brâncovan a spus că este deschis oricărei propuneri, nefiind interesat financiar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.