Doi tineri cu SIDA din vestul țării au murit în ultima lună...

Doi tineri cu SIDA din vestul țării au murit în ultima lună dintr-un motiv absurd. Cum vrea o asociație să ajute persoanele seropozitive

0
DISTRIBUIȚI

Doi tineri din vestul țării, diagnosticați cu SIDA, au murit la începutul acestui an dintr-un motiv absurd. Au observat că se simt bine, motiv pentru care nu au mai dorit să ia tratamentul salvator, decontat de stat. Astfel, le-a scăzut imunitatea și nu au mai putut fi salvați.

Petrică Agape, președintele Asociației Anti-HIV Inocență și Speranță din Caraș-Severin, vrea să schimbe această mentalitate și tocmai de aceea are de gând să trimită psihologii ONG-ului în vizită la pacienți pentru a-i informa cu privire la importanța administrării tratamentului.

“Cei doi tineri au murit pentru că nu și-au luat tratamentul, se simt puțin mai bine și consideră că nu mai au nevoie de el.


Noi putem doar să stăm de vorbă cu ei, avem niște psihologi care merg la ei acasă, lor le este rușine să vină la sediul asociației, pentru a-i consilia, pentru a-i convinge să nu cedeze. Avem cazuri de pacienți care au oprit tratamentul acum doi ani, s-au simțit bine, iar dintr-o dată cad la pat și într-o lună mor, pentru că imunitatea ajunge la zero și nu se mai poate face nimic pentru a fi salvați”, a explicat Petrică Agape.

La Centrul Regional HIV/SIDA din Timișoara sunt înregistrați peste 700 de bolnavi din județele Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.