A doua zi de PROTEST la Timișoara după ordonanța de urgență care...

A doua zi de PROTEST la Timișoara după ordonanța de urgență care schimbă Codul Penal. Studenții, în marș spre centru UPDATE 7 Marș fără incidente, peste 20.000 de manifestanți FOTO

1
DISTRIBUIȚI

Timișorenii au ieșit și astăzi la protest, după manifestarea spontană de aseară, când Guvernul Grindeanu a adoptat ordonanța de urgență de modificare a Codului Penal prin care s-au modificat mai multe articole, inclusiv cele legate de infracțiunea de abuz în serviciu și de perioada în care se poate face un denunț penal față de momentul săvârșirii faptei. Câteva sute de persoane s-au adunat, la miezul zilei, în fața Prefecturii, care reprezintă guvernului în teritoriu, acțiunea care a durat aproximativ două ore culminând cu o întâlnire între reprezentanți ai protestatarilor și prefectul Mircea Băcală. Protestatarii și-au dat întâlnire la ora 18.00, în Piața Operei, însă pentru studenții din oraș ziua de protest a început la ora 17.00, când aproximativ 200 de tineri s-au strâns în Complexul Studențesc din Timișoara și au pornit în marș spre centrul orașului. Tinerii care s-au plimbat pe Aleea Studenților i-au îndemnat pe colegi să vină cu ei, scandând „transportul ni l-ați dat, dar nu ne-ați cumpărat!”, „să vă fie frică, studenții se ridică!” sau „șase, șase, vin studenții!”. (Adriana Mîț)

Rămâneți pe PRESSALERT.ro pentru a urmări desfășurarea protestului de la Timișoara. UPDATE În Piața Operei din Timișoara sunt deja câteva sute de oameni, iar chiar la ora 18.00 coloana de studenți pornită din Complexul Studențesc a ajuns în centru, fiind primiți cu aplauze și cu scandarea „Unitate, unitate!”. UPDATE 2 Numărul protestatarilor depășește 2.000 la ora 18.10. Planul manifestanților este acela de a rămâne în Piața Operei până la ora 20.00, după care să pornească în marș prin câteva cartiere ale orașului, mai exact Dacia, Aradului și Torontalului. UPDATE 3 Un protestatar a fost scos din mulțime de doi jandarmi, pe motiv că ar fi instigat la violență.

UPDATE 4 Aproximativ 100 de persoane s-au adunat în Calea Girocului, în locul cunoscut de timișoreni drept „Baricada”, și se pregătesc să plece spre Piața Operei, unde numărul protestatarilor a depășit 6.000.


UPDATE 5 La protest a ajuns și primarul Timișoarei, liberalul Nicolae Robu. La ora 19.15, numărul protestatarilor era de peste 12.000, organizatorii avansând chiar cifra de 15.000 de participanți.

UPDATE 6 Manifestanții au plecat în marș spre Dacia, Torontalului și Aradului, intenția fiind de a chema timișorenii din cartierele învecinate la protest, ca apoi coloana să revină în Piața Operei. Circulația în zona a fost îngreunată, coloana ocupând, pe strada Gheorghe Lazăr, sensul de mers spre Circumvalațiunii.

UPDATE 7 Marșul a decurs fără incidente, iar mai mulți timișoreni s-au alăturat coloanei de manifestanți, care după ora 22.00 a ajuns înapoi în centru. Numărul participanților la protest a fost estimat la peste 20.000.

UPDATE 8 Protestatarii au început sa se risipească după ora 23.00, însă și-au dat întâlnire și joi, la ora 18.00.

1 COMENTARIU

  1. Prostule unde pu.a mea ai numarat tu 20.000 cand la revolutua din’89 au fost 10.000 . Prostimea ce protesteaza să citeasca prima oara legea. Și au uitat pe cine su votat președinte pe Iohanis hoțu hoților. Pau cum sa se aprobe crva fara k presedintele să aprobe mai întăi. Sa mai gandeasca prodtimea k de aia au capul pe umeri. Romănia deschide ochii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.