SCM Politehnica DOMINĂ întreaga partidă cu CSM Satu Mare şi îşi asigură...

SCM Politehnica DOMINĂ întreaga partidă cu CSM Satu Mare şi îşi asigură matematic calificarea în play-off. Meci important pentru alb-violeţi în etapa următoare

0
DISTRIBUIȚI

Misiune uşoară pentru SCM Politehnica Timişoara. Albvioleţii, reveniţi pe teren propriu după o victorie cu Steaua, întro partidă în care a primit doar 15 goluri, a primit vizita penultimei clasate din Liga Naţională, CSM Satu Mare, care nu a avut drept la replică în sala „Constantin Jude”. Dacă în turul disputat la Satu Mare bănăţenii au avut parte de un duel pe muchie de cuţit, câştigat in extremis, la un gol diferenţă, de această dată departajarea a fost făcută net, încă din prima repriză, astfel că la finalul celor 60 de minute SCM Politehnica Timişoara şia asigurat, prin succesul obţinut, matematic calificarea în playoff, scor final 31-23.

Pero Milosevic a început cu Daskalovski în poartă, locul de coordonator fiind rezervat lui Fenici, care ia avut pe intermediari pe Milosevic şi Păiuş iar pe extreme au fost trimişi Marjanovic şi Furak, în timp ce pe pivot Santeiu sa luptat cu apărătorii adverşi. De cealaltă parte, Iuliu Varady a avut la conducerea jocului un timişean, care a făcut junioratul la Unirea Sânnicolau Mare, pe Alex Morar, alături de Bejinariu, Mureşan, Stan şi Olah, omul dintre buturi fiind desemnat Cioroiu. Ambele echipe sau apărat 5+1, oamenii din faţa apărărilor fiind Fenici de o parte, respectiv Morar, la oaspeţi.

La nouă minute de la startul jocului, Poli a trecut în avantaj, 21, după un gol al lui Marjanovic, pentru ca, pe fondul jocului bun făcut de gazde, Varady să fie nevoit să ceară timeout la scorul de 72.


Iniţiala desprindere a bănăţenilor a fost amortizată de patru reuşite ale lui Bejinariu, care şia adus echipa la patru lungimi distanţă, 128, după o eliminare primită de Fenici. Gurile de foc ale vizitatorilor, Mureşan şi acelaşi Bejinariu, au păstrato pe Satu Mare, la pauză, la patru goluri în spate, 1511.

În ciuda replicii CSMului, SCM Politehnica sa distanţat la 2115 după primele zece minute ale mitanului secund, Varady simţinduşi băieţii în criză şi cerând oprirea temporară a jocului. Au fost momente de spectacol la revenirea pe parchet, după ce Marjanovic a finalizat artistic o aeriană interextremă. Apărarea avansată a celor din Satu Mare, în sistem 4+2, nu a creat probleme ofensivei albvioleţilor, care sau desprins la nouă puncte, 2617, când mai erau doar 10 minute până la fluierul final.

Ultimele minute, probabil prea puţine, leau fost acordate junilor din lotul Politehnicii, Wokan, Şimicu sau Gurănescu, dar diferenţa a rămas, la fel, liniştitoare, scor final 3123. SCM Politehnica Timişoara îşi menţine poziţia a şasea în clasament, cu 31 de puncte, urmând să joace etapa viitoare în deplasare, la Potaissa Turda, miercuri, în 1 martie.

SCM Politehnica Timişoara

Marjanovic 9 goluri, Milosevic 6, Furak 5, Fenici 3, Stefan 3, Lazarov 2, Simicu 1, Neamţu 1, Santeiu 1.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.