Consiliul Facultății de Drept de la Universitatea de Vest din Timișoara CONDAMNĂ...

Consiliul Facultății de Drept de la Universitatea de Vest din Timișoara CONDAMNĂ modificarea Codului Penal

2
DISTRIBUIȚI

Astăzi, Consiliul Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara s-a reunit în ședință și a adoptat o declarație în care „condamnă cu demnitate” adoptarea, aseară, a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 13/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal și a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală.

„Guvernul României a ales să utilizeze în interes individual și de grup prerogativele pe care le-a primit pentru gestionarea treburilor publice, în considerarea interesului general.


În calitate de responsabili cu educația juridică a tinerilor noștri, dezavuăm categoric deturnarea acestor prerogative”, spune declarația Consiliului Facultății de Drept de la UVT.

„În calitate de apărători ai tradițiilor constituționale sănătoase ale României, reamintim că Dreptul nu înseamnă manevrarea normelor de procedură legislativă împotriva scopului lor. Dimpotrivă, în democrațiile liberale, la ale căror valori este atașată și România, Dreptul înseamnă, în primul rând, statul de drept, respectiv supremația legii. Or, cei care au primit un mandat popular pentru guvernare au decis ca, printr-un act normativ, să se situeze deasupra Dreptului. Contrapunând Dreptului un act normativ, acțiunea lor lovește însăși fundamentul sistemului juridic românesc, Constituția României. Procedând astfel, membrii Guvernului României au abdicat de la funcția care le-a fost încredințată, pierzând legitimitatea de a se mai ocupa de gestionarea treburilor publice ale națiunii”, mai spune mesajul, care se încheie cu un îndemn adresat membrilor comunităților academice ale celorlalte facultăți de drept din România să se alăture demersului său.

Foto: Constantin Duma (arhivă)

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.