Femeie amendată pentru că se dădea în leagăn cu copilul în Parcul...

Femeie amendată pentru că se dădea în leagăn cu copilul în Parcul Copiilor. Vezi ce reacție a avut față de agenţii de la Poliţia Locală

0
DISTRIBUIȚI

Scene desprinse parcă din filmele de comedie, la Timişoara, unde o femeie a fost amendată de agenţii de la Poliţia Locală pentru că se dădea în leagăn împreună cu fiul ei de 15 ani. Marea greşeală a femeii? Nu a ţinut cont de prevederile stabilite prin HCL privind vârsta şi greutatea celor care pot să folosească aparatele din parcurile de distracţii. Şi, pentru că i s-a părut nedrept să fie sancţionată pentru că se distra, femeia a făcut un gest neaşteptat.

„O femeie de 40 de ani a fost surprinsă în ziua de 12.02.2017, în jurul orei 15.30, în Parcul Copiilor în timp ce folosea un leagăn împreună cu fiul ei de 15 ani. Acesta din urmă a fost avertizat verbal, dar femeia a fost condusă la biroul amenajat în parc pentru a i se aduce la cunoștință prevederile legale și a-i fi întocmit proces-verbal. Aceasta, inexplicabil și la îndemnul soțului ei prezent la fața locului, a smuls din mâna polițistului local actele de constatare a faptei și a fugit, urmărirea ei fiind obstrucționată de soț.


A fost reținută de o altă patrulă de polițiști locali în zona străzii Alba Iulia. Nu a scăpat de sancțiunea prevăzută de HCL 371/2007, mai mult, soțul acesteia a fost și el sancționat conform Legii 61/1991 republicată cu amendă de 3.000 de lei, deoarece a împiedicat polițistul local să își îndeplinească atribuțiile de serviciu privind legitimarea și luarea măsurilor de întocmire a procesului verbal de constatare a contravenției”, a anunţat poliţia locală.

Direcţia din cadrul municipalităţii a transmis şi o informare pentru perioada următoare, ţinând cont de faptul că vremea se află în proces de încălzire. „Polițiștii locali care patrulează în parcurile din municipiu au în atenție, printre altele, și respectarea legislației referitoare la folosirea echipamentelor de joacă pentru copii instalate în parcuri unde sunt, de asemenea, amplasate tablițe informative care atrage atenția că aparatele pot fi folosite de copii până la vârsta de 14 ani. Acest aspect este prevăzut în HCL 371/2007 modificată, deoarece au existat numeroase cazuri în care persoane adulte au folosit echipamentele de joacă deteriorându-le sau chiar distrugându-le. De altfel, sancțiunile stabilite în aceste situații sunt între 500 și 1.000 lei pentru persoanele fizice. Numai anul trecut au fost aplicate la acest capitol un număr de 268 sancțiuni contravenționale în valoare de 20.500 lei”, anunţă reprezentanţii direcţiei cu sediul pe strada Lorena.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.