Fostul primar Ciuhandu, apărare la acuzaţiile DNA după modelul Robu. De ce...

Fostul primar Ciuhandu, apărare la acuzaţiile DNA după modelul Robu. De ce se consideră nevinovat

3
DISTRIBUIȚI

Fostul primar al Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, a emis astăzi un comunicat de presă, la trei zile după e a fost pus sub acuzare de DNA, alături de primarul Nicolae Robu şi alţi funcţionari din instituţia de pe Loga, pentru abuz în serviciu. Dosarul procurorilor vizează vânzarea ilegală a aproape 1.000 de imobile în baza Legii 112 cu un prejudiciu de 40.000.000 de euro. Conform lui Ciuhandu, 61 din contracte ar fi fost semnate între 2000 și 2008, perioadă în care el a fost primar.

„Menționez că în timpul mandatelor de primar al Municipiului Timișoara am semnat, în calitate de șef al instituției, zeci de mii de acte administrative – acte care au fost întotdeauna întocmite și verificate de departamentele de specialitate din cadrul Primăriei, așa cum prevede legea și cum este și firesc, dat fiind volumul însemnat de documente emise de o autoritate publică cu semnătura primarului. Cele 61 de contracte cu privire la care sunt anchetat de DNA au fost semnate mai întâi de funcționari din cadrul Direcției de Patrimoniu, Serviciului Juridic, Direcției Economice, iar unele și de viceprimarul de resort. Este procedura uzuală, ținând cont de faptul că primarul nu are competențe juridice și nici sarcina de a verifica documentele care stau la baza încheierii unor astfel de contracte.


Mai mult decât atât, instituțiile statului care au efectuat controale periodice în Primăria Municipiului Timișoara nu au semnalat în tot acest răstimp neregului cu privire la contractele respective.

Imobilele vândute în baza celor 61 de contracte, în marea lor majoritate, nu sunt amplasate în zona centrală a orașului, iar beneficiarii lor nu sunt, după cunoștința mea, persoane influente în mediul social din Timișoara. Cele 61 de imobile se constituie din:
– 31 de locuințe cu o cameră;
– 21 de locuințe cu 2 camere;
– 6 locuințe cu 3 camere;
– 2 locuințe cu 4 camere;
– o anexă ce cuprinde două magazii.
În cazul unora dintre imobilele cuprinse în această listă nici măcar nu este vorba de apartament în întregime, ci doar de o cotă-parte din el”, a transmis Ciuhandu.

La fel ca şi Nicolae Robu, fostul primar a fost şi el deranjat de modul în care presa a reflectat punerea lui sub acuzare în dosarul DNA, catalogând abordările jurnaliştilor ca fiind tendenţioase. „În încheiere, doresc să afirm că sunt complet nevinovat și să îmi exprim regretul cu privire la modul nedrept în care este defăimată persoana mea. Consider că actuala legislație penală cu privire la abuzul în serviciu permite trimiterea în judecată și chiar și condamnarea unor persoane nevinovate, care nu au săvârșit acte de corupție, ci doar și-au îndeplinit atribuțiunile de serviciu. Această legislație incertă și modul subiectiv în care ea este aplicată, de altfel, a condus la blocarea bunului mers al administrației publice locale, funcționarii publici preferând să nu mai semneze nici un act de teamă de a nu fi acuzați ulterior de abuz în serviciu, aspect extrem de grav și cu efecte negative greu de estimat asupra dezvoltării comunităților locale”, a mai adăugat Ciuhandu.

3 COMENTARII

  1. D-le Ciuhandru, pe d-ta nu te defaimeaza nimeni, ai facut praf orasu Timisoara, d-ta ai fost ales sa ai grija de Patrimoniu acestui oras nu sa-l jefuiesti inpreuna cu Gasca de hoti din Primarie, sper sa raspunzi si sa platesti pt. semnaturile care le-ai dat, sa fie intradevar trasi la raspundere Mafia imobiliara din Primaria Timisoara….DOAMNE AJUTA !

  2. Nu,nu am mancat usturoi,iar gura imi miroase de la lapte,nesimtire,mare nesimtire,macar taci dracului nu mai semnaliza ! Astora care se dau de ceasul mortii ca ei nu sunt vinovati,dupa probarea faptelor, ar trebui sa li se dea circumstante agravante,si un plus la pedeapsa pt.minciuna !!! De fapt astuia ar trebui sa-i dea cate 4 ani pt.fiecare mandat de primar in care nu a facut nimic,pt.ca si-a batut joc de orasul Timisoara !

  3. Bine spus Dante.
    Manjit la maxim si el si multi slujbasi ai statului… cred ca le cam tataie curu’ si parca aud sinucideri, depresii, internari de urgenta cu hertu si alte cele. Cei manjiti sa fie pedepsiti cu ani grei de puscarie… Uraaa!!!!! Hai cu tata DNA sa vezi ce-i la Timisoara:)))))))

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.