Guvernul Grindeanu a ABROGAT OUG de modificare a Codului Penal UPDATE Ce...

Guvernul Grindeanu a ABROGAT OUG de modificare a Codului Penal UPDATE Ce s-a stabilit în ședința de guvern

0
DISTRIBUIȚI

Guvernul condus de Sorin Grindeanu a aprobat, astăzi, prin OUG, abrogarea Ordonanţei 13, dar şi desecretizarea stenogramelor din şedinţa în cadrul căreia controversata ordonanţă a fost adoptată. Premierul i-a cerut şi ministrului Florin Iordache să îşi facă o evaluare şi să ia o decizie privind demisia din fruntea Ministerului Justiţiei.
Amintim că anunţul privind revocarea a OUG a fost făcut ieri de premierul Sorin Grindeanu, cu menţiunea că nu doreşte să dezbine ţara.


Vom reveni cu amănunte.

UPDATE 1 După ședința de Guvern a  fost emis un comunicat de presă în care se arată că ”astăzi, în cadrul ședinței de Guvern s-a aprobat proiectul de Ordonanță de Urgență pentru abrogarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.13/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr.286/2009 privind Codul penal şi al Legii nr.135/2010 privind Codul de procedură penală, precum şi pentru modificarea Legii nr.135/2010 privind Codul de procedură penală. De asemenea, în cadrul aceleiași ședințe a fost aprobat Memorandumul cu tema Aprobarea declasificării stenogramelor cuprinzând dezbaterile din şedinţele Guvernului desfăşurate la data de 18.05.2016 (extras) şi la data de 31.01.2017 (integral). Informațiile vor fi făcute publice astăzi pe site-ul Guvernului. Prim-ministrul Sorin Grindeanu a cerut ca în perioada imediat următoare Ministerul Justiției să demareze de urgență dezbateri publice cu toate partidele politice și cu societatea civilă pe tema subiectelor din ordonanța care a fost abrogată astăzi. Totodata, premierul a solicitat ministerului de resort parcurgerea tuturor etapelor pentru a avea un proiect de lege care care să pună în acord deciziile Curții Constituționale, Directivele europene, Codul Penal și Codul de Procedură Penală, în vederea dezbaterii acestuia în Parlament”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.