Incident aviatic la Timișoara: avion blocat mai multe ore la sol. Vezi...

Incident aviatic la Timișoara: avion blocat mai multe ore la sol. Vezi ce s-a întâmplat FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Incident aviatic seara trecută pe Aeroportul Traian Vuia din Timișoara. O aeronavă AN, care transporta marfă, a ieșit în decor. Pilotul și copilotul, ambii cetățeni lituanieni, au făcut mai multe manevre, îndreptându-se spre Aeroportul Militar. De acolo, ar fi trebuit să vireze la stânga pentru a ajunge pe pista de decolare.

Manevra nu a fost, însă, executată corect, iar aeronava a ieșit în decor. Patru ore au muncit angajații aeroportului să readucă avionul pe platformă. Pentru că aeronava era pregătită de decolare și ca atare încărcată cu combustibil, pompierii au supravegheat întreaga operațiune.

După ce avionul a fost adus pe platformă, pilotul și copilotul au fost testați și interogați de angajații aeroportului.


Se pare că întreg incidentul a avut loc din neatenția celor doi.

După ce s-a stabilit că avionul este în regulă, la fel și pilotul și copilotul, aeronava a fost lăsată să decoleze spre destinație, în jurul orei 2.00. Traficul a aerian pe aeroport nu a fost perturbat.

Acesta este cel de-al doilea incident aviatic în care este implicată o aeronavă de marfă, și care are loc pe Aeroportul din Timișoara în mai puțin de șase luni. În luna octombrie 2016, un echipaj din Belarus de această dată, care pilota tot un AN 26, a reușit să pună la pământ cu o aripă un stâlp de iluminat și s-a oprit în cel de-al doilea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.