INEDIT Instalație uriașă din ațe și cuie bătute în lemn, realizată într-un...

INEDIT Instalație uriașă din ațe și cuie bătute în lemn, realizată într-un parc din Timișoara. Care este scopul FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Instalație din ațe și cuie bătute în lemn.

Timișorenii care au drum prin parcul aflat în zona Castelului Huniade au parte de o priveliște inedită. Asta pentru că parcul a prins viață și culoare, după ce mai mulți tineri creativi au realizat o instalație urbană de mari dimensiuni. Aceasta a fost realizată prin tehnica “string art”, prin care se pot crea opere folosind ațe și cuie bătute în lemn.

Inițiativa le aparține unor studenți de la Facultatea de Arhitectură, care au fost ajutați de echipa Cufir și de voluntarii “Timișoara – Capitala Tineretului din România”. Astfel, în Parcul Castelului din Timișoara a fost realizată una dintre cele mai mari instalații urbane de “string art” din România.

“La realizarea și montarea ansamblului «Labirintul din Castel» au lucrat peste 20 de tineri, s-au folosit 10 kilometri de ață colorată, aproape 2 metri cubi de lemn și peste 1500 de cuie.


Dimensiunile instalației o fac să fie în topul celor mai mari instalații de string art din România: structura măsoară 25 de metri pătrați, iar înălțimea atinge, în cel mai înalt punct, 6 metri”, transmite Fundația Județeană pentru Tineret Timiș.

“Labirintul din Castel” este primul pas al inițiativei “Animă-un parc!”, prin care, sub egida programului Timișoara – Capitala Tineretului din România, se dorește revitalizarea mai multor spații urbane din oraș. Timișoara este Capitala Tineretului din România până în data de 1 mai 2017.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.