Marilen Pirtea anunţă că va munci gratis ca şi deputat. Vezi unde...

Marilen Pirtea anunţă că va munci gratis ca şi deputat. Vezi unde va ajunge indemnizaţia la care renunţă

0
DISTRIBUIȚI

Deputatul PNL Timiş Marilen Pirtea va munci gratis în Parlamentul României. Acesta a decis să renunţe la indemnnizaţia de deputat, pentru că legislaţia neclară îi permite să facă un cumul de funcţii, fiind şi deputat şi rector al Universităţii de Vest în acelaşi timp.

„Așa cum știți, legislația în vigoare permite cumularea funcției de rector cu cea de parlamentar.


Decizia mea, în aceste condiții de cumul și de permisivitate legislativă în domeniu a celor două poziții, este să nu beneficiez de acea indemnizație de deputat. Nu voi beneficia de această indemnizație și nu voi cumula cu indemnizația de rector banii pe perioada în care voi deține concomitent aceste două poziții. O parte din bani va fi transferată partidului la nivel central, iar cea mai mare parte o voi dona Fundației Univesității de Vest și din ea voi finanța mai multe proiecte educaționale și de asistență socială. De exemplu, mă gândesc să dau o sumă de bani unor elevi din gimnaziu, din școala primară din diferite sate, comune din Timiș la propunerea primăriilor”, a declarat acesta vineri.

Conform deputatului, banii vor merge fie către copii ai căror părinți sunt plecați în străinătate și trăiesc cu bunicii, către unele familii cu un număr foarte mare de membri care nu au venituri sau către copii romi, câtă vreme aceștia merg la școală în fiecare zi. Bani ar putea primi și asociațiile studenților care au proiecte care vor realiza proiecte pentru societate, dar și câștigătorii Galei UVT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.