Ministrul Transporturilor despre transferul Aeroportului „Traian Vuia” la CJ Timiş: „Analizăm, nu...

Ministrul Transporturilor despre transferul Aeroportului „Traian Vuia” la CJ Timiş: „Analizăm, nu este în momentul de față o prioritate”

0
DISTRIBUIȚI

Veşti proaste pentru autoritățile județene: Aeroportul „Traian Vuia” din Timișoara nu va trece în proprietatea Consiliului Județean Timiș. Cel puțin nu în viitorul apropiat, conform declarațiilor ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, care a fost recent prezent la Timișoara. Amintim că autoritățile județene au aprobat în anul 2014 un HCJ prin care acceptau ca 80% din acțiunile de la Aeroportul Traian Vuia să treacă în patrimoniul județului. Mai mult, între Primăria Timișoara și conducerea Consiliului Județean Timiș au apărut discuții în contradictoriu privind împărțirea pachetului de acţiuni.


Însă, proiectul nu s-a concretizat, iar anul 2016 a venit cu vești proaste. Conform ministrului Sorin Bușe, aeroportul din Timișoara ar fi urmat să fuzioneze cu cel din Arad. Deocamdată, varianta fuziunii este total exclusă de noua conducere a Ministerului Transporturilor, la fel ca şi cea a transferului.

„Analizăm. Este în discuție, Aeroportul „Traian Vuia” este în subordinea Ministerului Transporturilor, avem o relație foarte bună, aveți un management peformant aici care a demonstrat foarte multe calități. Rămâne să discutăm asta și la nivel de consiliul județean și de minister să vedem cât de oportună este acesta trecere. Analizăm, nu este în momentul de față o prioritate”.

Președintele CJ Timiș, Călin Dobra, a explicat că „în niciun caz nu va fi transferat la Arad, pentru că s-au făcut demersuri anul trecut. Ce pot să spun în completare, vreau să mulțumesc Ministerului Transporturilor. Ieri, în Comisia tehnico-economică, a fost avizată o investiție pentru aeroport, o investiție de aproximativ 10.000.000 de lei, care merge pe ceea ce înseamnă construcție terminal sosiri curse externe. Este o investiție finanțată de la stat prin capitalizare. Eu cred că este o investiție foarte bună pentru aeroport și pentru dezvoltarea întregii regiuni”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.