Planuri: Primăria Timişoara vrea să acceseze 15 milioane de euro pentru reabilitarea...

Planuri: Primăria Timişoara vrea să acceseze 15 milioane de euro pentru reabilitarea termică a mai multor blocuri. Câţi bani a pierdut de la UE în ciclul financiar precedent

0
DISTRIBUIȚI

Doriţi să vă reabilitaţi termic locuinţele, dar nu aveţi banii necesari? Primăria Timișoara face un apel către locatarii din mai multe zone să își întocmească repede documentația și să vină cu dosarele la primărie pentru a prinde finanțare în cadrul unui nou proiect cu fonduri europene.

„Am scos la licitaţie proiectarea în vederea depunerii spre finanţare a reabilitării termice a 29 de blocuri de locuinţe. Aceste blocuri care fac obiectul acestei licitaţii sunt în zonele Dâmboviţa , Arieş, Averescu, Ştiinţei -Martirilor, Aradului – Torontalului, Lipovei – Popa Şapcă, Soarelui – Odobescu Complex.


Şi, repet, sunt 29 de blocuri. Vom continua şi vom scoate la licitaţie proiectarea şi pentru alte blocuri, vom merge pe loturi, vrem să eficientizăm această activitate şi de aceea nu vrem să aşteptăm, îi rog pe cetăţenii care doresc să beneficieze de aceste proiecte să se mişte repede, pentru că aici regula este primul venit, primul servit. Noi vom putea să accedem la o sumă importantă, dar cine nu se grăbeşte rămâne mai la urmă. Noi avem acum o listă de blocuri, dar dacă nu se răspunde, sărim şi mergem la cei care au venit ulterior cu declararea interesului, dar care acum percutează”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Valoarea proiectului de reabilitare termică cu bani europeni va fi de 15.000.000 de euro, iar Robu spune că intervenţiile se vor face la minim 60 de imobile. În ceea ce priveşte problemele din exerciţiul trecut, edilul susţine că „eu am devenit primar în 2012 şi am făcut tot ce am putut pentru a valorifica programul, iar suma de cofinanţare pe care a trebuit să o suportăm a fost una foarte redusă în raport cu cât am absorbit”.

În fostul ciclu de finanţare, primăria a accesat un proiect în valoare de 10.000.000 de euro pentru reabilitarea termică a 50 de blocuri. Însă, din cauza neînţelegerilor cu proiectanţii, primăria a achitat din bani proprii o treime din valoarea proiectului, respectiv din banii care ar fi trebuit să fie decontaţi de la UE.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.