PMP anunţă că va juca la două capete în administrația locală din...

PMP anunţă că va juca la două capete în administrația locală din Timiș. Ce schimbare se anunță și cum reacționează preşedintele CJ Timiş

0
DISTRIBUIȚI

Joc duplicitar făcut de Partidul Mişcarea Populară în Timiş. Deşi în vară pemepiştii au semnat un protocol de colaborare cu PSD pentru conducerea Consiliului Judeţean Timiş, acum noul lider al oamenilor lui Traian Băsescu vine cu o nouă viziune pentru politica de la nivel judeţean, care urmează să fie implementată pentru început de la nivel local.

„S-a convenit că există premisele unor colaborări punctuale la nivelul Consiliului local Timișoara. Sunt încă amănunte de lămurit în privința acestor potențiale colaborări, sens în care optăm să furnizăm opiniei publice detalii suplimentare doar după o nouă întâlnire între PMP și PNL, dar și după o dezbatere internă, la nivelul PMP Timiș, dezbatere pe care nu o considerăm doar firească, ci și esențială.


Au fost identificate puncte comune care ar putea fi susținute de către parlamentarii PMP și PNL de Timiș, aspect pe care îl considerăm de asemenea benefic. În privința unei colaborări între PMP și PNL la nivelul Consiliului județean Timiș, unde PMP are deja un parteneriat oficial cu Partidul Social Democrat, am optat ca, pentru moment, să ne păstrăm angajamentele actuale de colaborare. Așa cum am mai arătat, atâta timp cât PSD rămâne un partener loial în Consiliul Județean Timiș, nu vedem motive pentru a exista o schimbare de optică din partea PMP. Considerăm întrevederea de astăzi ca fiind una de interes pentru electoratul din județul Timiș, fiind adepții ideii că, pe perioada exercitării mandatelor de aleși locali, reprezentanții PMP au obligația să pună interesul public înaintea celui de partid”, a informat Radu Şumălan. Amintim că PMP are doi aleşi în CL Timişoara şi că în momentul de faţă majoritatea este constuită din alianţa dintre PNL şi UNPR.

Liderul CJ Timiş şi preşedintele executiv al PSD Timiş, Călin Dobra a declarat pentru PRESSALERT.ro că „la nivelul CJ Timiş există un protocol administrativ pentru susţinerea proiectelor judeţului şi nicidecum unul politic. Acest protocol a fost semnat în ideea colaborării pe linie administrativă şi pentru susţinerea lui Sorin Grindeanu ca preşedinte şi a Roxanei Iliescu şi a lui Traian Stancu de la PMP şi ALDE ca vicepreşedinţi”. Recent noua conducere PMP Timiş a anunţat că doreşte mai multe funcţii în cadrul parteneriatului cu PSD de la CJ Timiş. Răspunsul dat de Dobra a fost unul ferm: „eu nu împart funcţii”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.