După eliminarea timbrului de mediu, numărul cererilor de înmatriculare a maşinilor a crescut de nu mai puțin de cinci ori faţă de posibilităţile de lucru ale Registrului Auto Român (RAR) Arad, iar pentru rezolvarea situaţiei, conducerea instituţiei a luat decizia să se lucreze în două schimburi, dar şi sâmbăta.
Potrivit directorului RAR Arad, citat de Mediafax, după eliminarea taxei de mediu, numărul cererilor de înmatriculare a vehiculelor este de cinci ori mai mare decât posibilităţile de lucru ale instituţiei, în condiţiile în care peste 350 de maşini trec zilnic pe la Registrul Auto Român Arad, cele mai multe, circa 200, pentru înmatriculare în România.
„Prin anularea taxei de mediu de către Guvernul României, activitatea reprezentanţei Arad a crescut foarte mult, cerinţele sunt peste nivelul nostru, sunt de cinci ori mai mari faţă de posibilităţile reale ale reprezentanţei.
Am încercat să mulţumim publicul. Lucrăm în două schimburi, lucrăm şi sâmbăta. Respectăm cerinţele directorului general şi ale cetăţenilor. Cu toate acestea, fiind la graniţă, numărul de maşini la este foarte, foarte mare. Tot ce vine de afară, indiferent de vârstă, se poate înmatricula. Programările sunt cu patru săptămâni înainte, cu toate că noi am dublat activitatea”, a declarat directorul RAR Arad, Nicolae A. Aniţei, pentru sursa citată.
Oamenii care vin cu maşina la RAR Arad spun că eliminarea taxei îi ajută să economisească până la 2.000 de euro şi, astfel, pot aduce mult mai multe maşini la mâna a doua din ţările din vestul Europei, dar și că eliminarea timbrului de mediu face ca şi cetăţenii care au mai puţini bani să îşi poată permite o maşină.
Reprezentanţii RAR spun că mulţi aduc maşini second-hand din vestul Europei şi se programează la Arad pentru înmatriculare, pentru ca apoi să poată să vândă cât mai departe maşinile.