Protest de weekend la Timişoara. „Strada rezistă” și cere din nou demisia...

Protest de weekend la Timişoara. „Strada rezistă” și cere din nou demisia guvernului Grindeanu UPDATE Prezență scăzută în Piața Victoriei

0
DISTRIBUIȚI

Bănățenii ies din nou în stradă, astăzi, în Piaţa Victoriei din Timişoara. Amintim că protestele anti-corupție au fost reluate ieri, atunci când participanţii au votat în piaţă să iasă în stradă şi astăzi, sub sloganul „Luptăm, până la capăt”.

Aproximativ 2.500 de timişoreni au cerut ieri demisia guvernului Grindeanu, a preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu şi a Avocatului Poporului, Victor Ciorbea.


Cu toate că guvernul Grindeanu a abrogat OUG 13 privind modificarea Codului Penal duminică, cei care au continuat protestele au cerut ca întregul cabinet să renunţe la funcţiile în care a fost învestit pe motiv că oricând poate adopta din nou seara, prin OUG, schimbarea unor legi în favoarea sa şi în detrimentul cetăţenilor. Ieri protestatarii au plecat şi într-un marş pe traseul Piaţa Operei – Modex – Bulevardul Brătianu – Podul Michelangelo – Bulevardul Pârvan – Catedrala Mitropolitană – Piaţa Operei.

Pentru astăzi, adunarea s-a dat de la ora 19.00, organizatorii anunţând că se renunţă la plecarea din cartiere.

Vom reveni cu amănunte.

UPDATE Aproape de ora 20.00, în Piața Victoriei din Timișoara se aflau mai puțin de 300 de persoane, o participare mult mai redusă decât la manifestațiile din weekend-ul precedent. Organizatorii s-au pregătit, însă, ca și până acum, pe treptele Operei aflându-se mai multe pancarte, dar și sticle de apă Perenna. Poate și din cauza numărului scăzut de participanți, pentru astăzi s-a renunțat la ideea unui marș pe străzile orașului.

UPDATE 2 Pentru a se încălzi, cei aproximativ 300 de manifestanți au pornit într-o plimbare pe Corso, între Opera și Catedrală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.