Radu Nicosevici, președintele Asociației Academia de Advocacy, SUGESTII de redresare pentru PSD....

Radu Nicosevici, președintele Asociației Academia de Advocacy, SUGESTII de redresare pentru PSD. Ce crede că trebuie să se întâmple cu Dragnea și Grindeanu VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

La șapte zile după ce OUG 13 a scos în stradă, în marile orașe din țară, zeci de mii de români, liderii PSD caută încă soluții pentru redresarea situației. Invitat la PRESSALERT LIVE, Radu Nicosevici, președintele Asociației Academia de Advocacy, a semnalat „hemoragia” de încredere suferită de social democrați, fiind de părere că principalul vinovat este președintele partidului, Liviu Dragnea.

În concordanță cu o celebră vorbă din popor, „peștele de la cap se împute”, Radu Nicosevici, a spus în această seară în studioul HDV că singura șansă de salvare a pesediștilor e să scape de liderul lor actual, Liviu Dragnea, capul răutăților. „E cât se poate de clar pentru toată lumea că PSD-ul a pierdut foarte mult după aceste demersuri. Este un partid mare, organizat, articulat, nu se poate să nu aibă niște eminențe cenușii care să analizeze miza. La ora actuală problema este clară, trebuie să renunțe la Liviu Dragnea, pentru că nu pot fi salvați ambii, atât el, cât și Sorin Grindeanu. Dacă se renunță la Grindeanu, rămâne în continuare cel care a declanșat ieșirile în stradă. Am observat că premierul României a avut mesaje extrem de simple, a fost reținut, în vreme ce Dragnea nu a fost la fel. Dacă se vrea salvarea PSD-ului, soluția ar fi menținerea lui Grindeanu ca premier și renunțarea la Dragnea, urmând ca cel din urmă să demonstreze pe mai departe”, a opinat Radu Nicosevici, președintele Asociației Academia de Advocacy.

Situația electorală a PSD-ului a suferit masiv după deciziile neinspirate luate în ultimele zile chiar și în zonele unde se bucura de mare popularitate, precum Moldova, unde, conform unui sondaj, a scăzut în opțiunile alegătorilor cu peste 20%.


Radu Nicosevici crede că, totuși, mai există o șansă la nivel național pentru social democrați. „Sper ca pesediștii să primească mintea de pe urmă și să renunțe la Liviu Dragnea. În ultimă instanță, dacă nu va fi așa, va fi fatal din punct de vedere electoral. Președintele PSD i-a sporit semnificativ lui Klaus Iohannis șansele de a avea un al doilea mandat și l-a determinat să devină extrem de masiv, câștigând astfel puncte importante”, a specificat Radu Nicosevici. De asemenea, președintele Asociației Academia de Advocacy a făcut și o scurtă radiografie a traiectoriei lui Liviu Dragnea, spunând că „e absolut impresionant să vezi creșterea și decăderea lui Dragnea. A preluat partidul după cazul Colectiv, după demisia lui Victor Ponta, atunci când se afla în degringoladă, într-o scădere teribilă de popularitate, cu tot felul de probleme, și a reușit, în scurt timp, să pregătească alegerile locale și parlamentare, unde a avut succes, așezându-l cu o autoritate de necontestat pe fotoliul de lider, neezitând să și-o manifeste”.

Referitor la tensiunile care sporesc în interiorul PSD și la o soluție finală, Radu Nicosevici a avut o concluzie interogativă. „A fost Liviu Dragnea conștient de efectele introducerii OUG 13? A sacrificat partidul prin introducerea ordonanței? Credeți că un asemenea om s-ar sacrifica de bună credință ca să aibă de câștigat partidul? Mă îndoiesc! Singura soluție va fi una de forță, luată atunci când te simți în pericol. Eminența cenușie a partidului trebuie să intervină și să-l elimine pe Liviu Dragnea”, a spus Radu Nicosevici, președintele Asociației Academia de Advocacy.

1 COMENTARIU

  1. „Oamenii lui Felix Tătaru sunt implicați în organizarea și popularizarea protestului” – conform Cotidianul. Interesant cine sunt acesti indivizi si cu ce se ocupa. Si cu cine lucreaza este interesant! Si cum se face „spontaneitatea” este interesant. Cam cat de greu este sa faci o lovitura de stat, daca esti, de exemplu, Felix Tataru? Oare brusc i-a lovit constiinta civica pe „oamenii lui Felix Tataru”? M-as mira. Oare ce capacitate de manipulare are o astfel de organizatie ca si cea din jurul lui Felix Tataru? Interesant. 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.