Reacții la Timișoara după adoptarea OUG care schimbă Codul Penal: „Hoții din...

Reacții la Timișoara după adoptarea OUG care schimbă Codul Penal: „Hoții din buzunare chiar au onoare pe lângă slugile de Grindeanu și Iordache”

0
DISTRIBUIȚI

Ordonanța de urgență privind modificarea Codului penal și Codului de procedură penală a fost publicată în Monitorul Oficial în noaptea de marți spre miercuri. Ordonanța care a modificat mai multe articole, inclusiv cele legate de infracțiunea de abuz în serviciu și de perioada în care se poate face un denunț penal față de momentul săvârșirii faptei, a stârnit reacții și la Timișoara, unde peste 2.000 de persoane au ieșit aseară în stradă, rămânând în Piața Operei până la ora 3.00.

„Hoții din buzunare chiar au onoare pe lângă slugile de Grindeanu și nimeni pe lume – ministru justiției.


Ne-am întors cu 27 de ani în istorie”, a scris Cristi Brâncovan pe Facebook. Brâncovan este unul din organizatorii protestelor din aceste zile şi omul care s-a făcut cunoscut după o campanie împotriva hoţilor de buzunare şi a lipsei de reacţie a autorităţilor la această problemă.

Călin Dobra, preşedinte executiv al PSD Timiş şi al Consiliului Judeţean Timiş, a declarat că „îmi este foarte greu să dau declaraţii pe acest subiect, nu am văzut îndeaproape ordonanţa pentru a putea să îmi formez o opinie clară. Însă, cred că acesta este un atribut al guvernului şi cred că ordonanţa va fi explicată şi reacţiile unora de acum nu sunt tocmai justificate”.

Senatorul USR Timiş, Nicu Fălcoi, a postat o imagine cu mai mulţi colegi de-ai săi care în aceste momente protestează în Parlament împotriva ordonanţei date de guvernul Grindeanu, cu pancarte pe care scrie „ruşine”.

Și primarul Timișoarei, liberalul Nicolae Robu, a avut o reacție dură la adresa Guvernului după adoptarea OUG.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.