Rezident Ex lansează noul album cu un turneu naţional care porneşte din...

Rezident Ex lansează noul album cu un turneu naţional care porneşte din Timişoara

0
DISTRIBUIȚI
Rezident Ex lansează noul album cu un turneu naţional care porneşte din Timişoara

Formaţia Rezident Ex – care a amânat de mai multe ori apariţia celui de-al doilea material discografic – a anunţat un turneu naţional în care fanii muzicienilor vor avea ocazia de a intra în posesia mult – aşteptatului album. Seria de concerte va debuta în Timişoara în data de 24 martie şi va continua la Craiova (25 martie), Sibiu (26 martie), Buzău (30 martie), Bucureşti (31 martie) şi Iaşi (1 aprilie).

Rezident Ex, trupa formată din instrumentişti care au scris istorie în rockul românesc şi cel internaţional a lansat în 2013 albumul de debut, „Alpha”, iar componenţa actuală este alcătuită din Sebastian Simonis (voce), Mark Cross (tobe), Matthias Lange, Christian Podratzky şi Tavi Iepan. „Albumul a fost imprimat în Hamburg, unde locuim Mark, Matthias şi cu mine, iar Cristi face două ore cu maşina din Berlin, aşa că a trebuit să-l aducem doar pe Sebastian de la distanţă. Matthias şi Mark îl cunoşteau pe producătorul nostru, Thomas Schröeder, aşa că după o discuţie am fixat primele date şi am început înregistrările. În general, acest album are un caracter foarte direct el suna deja foarte bine când s-au terminat imprimările, înainte de procesarea sunetului, care a fost foarte atent făcută pentru a păstra acest caracter live din studio. Faptul că am imprimat totul într-un loc, a fost un «lux» dacă pot să-l numesc aşa, şi a simplificat foarte mult faza de mixaj. Albumul are unele piese în premieră absolută şi care aparţin mai multor membri din band. Fără falsă modestie cred că avem texte bune, care au ceva de spus. În privinţa temelor – acoperim o arie destul de largă, nu am rămas fixaţi în aşa de uzatul text de dragoste care «nu supără pe nimeni» şi nu prea zice mare lucru, dar este comercial, cum cer posturile de radio“, ne-a declarat Tavi Iepan, chitaristul trupei.

Rezident EX a colaborat cu o legendă a heavy metalului internaţional pentru acest album.


Tobarul Mark Cross a făcut parte din formaţii ca Hellowen, Kingdom Come, Metalium sau Nightfall şi a avut colaborări cu Marco Mendoza sau Ian Gillian şi l-a înlocuit pe James Kottak la concertul Scorpions din Bahrein. În ceea ce priveşte motivul pentru care Rezident Ex susţine puţine concerte în ţara noastră, Tavi Iepan a declarat în cadrul unui interviu acordat site-ului MaximumRock că muzicienii au o agendă încărcată iar colaborarea cu organizatorii de evenimente din România nu este una reuşită.

„După cum am mai spus cu alte ocazii, cei mai mulți dintre membrii formației au o agendă foarte încărcată cu sesiuni de studio, concerte în alte proiecte și perioade mai intense cu priorități, unele și de ordin privat. Pe scurt, dacă noi avem concerte în România  pe care trebuie să le programăm cu ceva timp înainte pentru ca fiecare să fie liber. Ăsta e un lucru valabil, de altfel, în această branșă peste tot. Diferența dintre un band care locuiește în România si noi este că noi trebuie să avem biletele de avion cumpărate cu două luni înainte sa rezervam hoteluri, să trimitem echipamente. În ceea ce priveşte colaborarea cu organizatorii din România, ar fi ceva mai multe de spus, pentru că este vorba de încredere. În cazul în care te bazezi pe cuvântul altuia și pe ce face sau mai bine zis nu face, ești mult mai dependent decât cineva care este la fața locului și poate controla ce și cum se întâmplă și poate acționa în consecintă. Iar când o treabă din asta nu funcționează sau «functionează» total contrar, te dă peste cap, nu pentru două săptămâni sau o lună, ci pentru jumătate de an. Nouă ni s-au «întâmplat» câteva episoade de genul ăsta.  Și la început am spus «ok, ăsta-i neserios», dar când treaba se repetă și după același model intri la bănuieli. O să spuneți «probabil ați cerut prea mult și oamenii nu pot să plătească…». Și acum intervine faza interesantă: nu era vorba de bani, riscul financiar era la noi, dacă treaba funcționa, ei erau plătiți, iar dacă nu, investiția financiară și așa era a noastră – investiție în Studioul unde s-a imprimat albumul, în Clip Video, material pentru PR, Producția CD-ului efectivă, venirea la concerte în perioadă stabilită etc. Și modelul este următorul: la început «Totul este ok, facem, dregem» după care nu se întâmplă nimic…, dar «Totul este sub control» după care brusc nu mai răspunde nimeni la telefon și dacă totuși prinzi pe unul din greșeală, răspunde că nu știe cine-l sună. A intervenit ceva …un «super business» de care trebuie să se ocupe 26 din 24 sau «hai să  amânăm cu câteva săptămâni…»“, a spus Tavi Iepan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.